Vad är delvis offentlig finansiering Systems?

delvis offentlig finansiering system för finansiering av valkampanjer verktyg som används oftast vid primära val till ordförande, i USA. Det finns några delvis offentlig finansiering system för tredje part eller kandidater att tävla i de allmänna valen, men dessa används mindre ofta. Inte alla primära kandidater lita på delvis offentlig finansiering system eftersom dessa inte innebär en köpgräns på kandidater. Om en kandidat är att samla in pengar långt över vad han /hon skulle få igenom ett sådant system, han /hon inte har någon skyldighet att använda denna metod. I USA, i presidentval primär kandiderar måste uppfylla vissa kriterier innan de kan kvalificera dig för att delta i delar av den offentliga finansieringen system. De kan spendera mer än $ 50,000 US dollar (USD), men detta belopp förändringar med inflationen ibland sina egna pengar. De är begränsade till utgifterna belopp i varje stat där de konkurrerar, och de måste höja med $ 5000 USD i varje stat. Denna sista bestämmelse är något förvirrande eftersom vissa bidrag på mer än $ 250 USD inte räknas in denna totalsumma. En kandidat skulle alltså behöva 20 personer att bidra $ 250 dollar vardera för att nå $ 5000 USD.

Kandidater som deltar i delvis offentlig finansiering system har två typer av gränserna för sina utgifter. Utgifterna i varje stat är förutbestämt, och de totala utgifterna är begränsad till ett visst belopp. Kandidater som inte ökar så mycket pengar i primär tävlingar, kan detta vara ett tänkbart alternativ för att fortsätta sin kandidatur, regeringen kommer att matcha upp till $ 250 USD i bidrag från enskilda givare, för varje givare till utgiftstak har uppnåtts. Det finns några fall där delvis offentlig finansiering system kan användas i de allmänna valen. För det första kan stora kandidaterna välja till de totala offentliga finansiering, där medel från allmänna valfond huvudsak finansierar hela kampanjen för en presidentkandidat nominerad av ett större parti. Kampanj och tillstånd av begränsningar statliga utgifterna är fortfarande införs, och många väljer bort offentlig finansiering, eftersom de kan samla in mer pengar och inte begränsa sina utgifter.

Men kandidater som tillhör en minderårig part eller som ingår i ett nybildat parti, kan få delvis offentlig finansiering baseras på hur väl deras parti gjort i det föregående presidentval. Kandidater som tillhör ett mindre parti måste ha fått mellan 5-25% av rösterna i det senaste presidentvalet att delta i delar av den offentliga finansieringen system, åtminstone i USA. Om en kandidat representerar ett nytt parti, då han eller hon uppenbarligen inte har någon röst totalt från det föregående presidentvalet. För att få delvis offentlig finansiering, skall den sökande få minst 5% av rösterna i dagens val. När detta inträffar kandidaten återbetalas under förutsättning att han höll på överenskommits utgiftstak, men där ersättningen inte sker förrän efter valet har ägt rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.