Vad är begreppet lön själv först?

Du kanske har lagt märke till att pengarna kommer direkt på din lön innan du ens får det, åtminstone i USA. Regeringen förstår begreppet lön själv först, eller betala själv först, genom att ta ut skatt innan du får händerna på din inkomst. Emellertid kan detta begrepp även användas till din fördel, genom att tillämpa det att spara pengar.

Betala dig själv först helt enkelt innebär automatiskt att avsätta en viss procentandel av varje lön att genomföra besparingar, innan du gör något annat med dina pengar. Om du inte betalar själv först, kommer det alltid att finnas något att pengarna skulle kunna användas till i stället för att spara det. Det verkar aldrig vara en perfekt tid att börja spara pengar, så du måste bara hoppa in och göra det.

När du vänjer sig vid att betala själv först koncept, du verkligen inte kommer att sakna pengar. Det är en bra idé att lägga detta belopp till ett separat konto, så du inte kommer att frestas att använda dem. Du kanske vill göra några investeringar eller helt enkelt stash kontanter borta i ett stort intresse sparkonto att sätta mot pensionering.

Planering för framtiden är mycket viktigt, och ju tidigare du börjar spara, desto bättre. Om du betalar själv först, vet du att du kommer att ha ett visst belopp i ett antal år. Det finns många låg risk investment vehicles att du kan experimentera med för att öka ditt sparande till pensionen. Även om du redan har en pension eller annan pensionskassa, är det ändå en bra idé att betala själv först samla mer pengar för framtiden.

Vissa typer av återlösningskonton kommer även att du kan betala själv först inför regeringen. Olika konton såsom 401K eller ett enskilt återlösenskonto, mest känd som en IRA, kan ge dig möjlighet att deponera en viss summa pengar, före skatt, eller du kanske kan dra av det beloppet från din skatt.

Du undrar kanske hur mycket är ett bra belopp att betala själv först. En bra tumregel är att betala dig ett belopp som motsvarar minst en timmes arbete för var åttonde timme. Om du inte gör en timlön, kan du siffra enkelt ut en grov uppskattning av hur mycket du ska spara. Dividera din årslön genom femtiotvå veckor och därefter dela igen av det ungefärliga antalet timmar du arbetar per vecka därefter dela med åtta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.