Vad anses vara en bra kreditrating?

En bra kreditvärdighet kan bestämmas genom en rad olika faktorer. Din beprövade betalningsanmärkningar, din aktuella skuld-tal, och ditt mängd av osäkra fordringar (utan säkerhet kreditkortsfordringar, bil lån etc. ) mot din del goda skuld (bostadslån). Personer med en god kreditrating kvalificera generellt för primräntor i lån, huvudsakligen normalskattesatsen. Människor med ett utmärkt kreditbetyg kan kvalificera för lån med lägre än prime ränta.

Långivare kan bedöma vad som utgör en god kreditvärdighet annorlunda. Faktum är att definiera en god kreditvärdighet är flexibel till en examen och några långivare kan vara intresserade av specifika aspekter av ditt resultat, mer än i andra aspekter. Du kan fråga långivare Vilka aspekter av ditt kredit-värdering är viktigast. Eftersom flexibilitet i vad som anses vara en god kreditvärdighet finns, får du olika svar från olika personer om vad som är en "bra" eller "optimala" poäng. Finansiella guru Suze Orman föreslår att en god kreditvärdighet, måste verkligen en vass poäng vara minst 720 Fair Isaac Company (Fico) poäng, en poäng metod som utvecklats av krediten kontrollorganet Experian. Orman har även sagt, på ett motsägelsefullt sätt som en värdering över 690 är en bra kreditvärdighet och normalt krävs för att få bättre låneräntor.

faktiskt bara få en bra kreditrating, vissa organ, såsom Fannie mae anser att 620 är bra. De kommer att erbjuda dig ett prime rate. Å andra sidan, vissa källor har i likhet med PBS visar Frontline föreslog att 770 är den optimala kredit värdering. De flesta företag säger att du behöver minst 650-690 för att få en god kreditvärdighet. En optimal rating anses alltid över 700, och oftast i mitten av 700-talet. Eftersom det finns flera olika tolkningar av vad en bra kredit värdering kan vara, bör en av de saker som konsumenter göra är leta, särskilt när deras kreditvärdighet är flytande i topp 600s. I vissa fall kommer detta kreditbetyg kvalificerar dig för lägre räntor. Andra banker och långivare är inte imponerad av denna värdering. Om du har en bra eller bättre än bra kreditvärdighet, kan det verkligen vara en sparar pengar för att få reda på vilka långivare kan erbjuda dig de bästa erbjudandena. När du vet att du har en god kreditvärdighet, eller tror att du gör, fråga långivare vilka värderingar de anser vara en god kreditvärdighet. Praktiskt taget alla långivare har en formel för att beräkna räntan på grundval av deras definition av onda och goda kreditbetyg. När du vet vilket nummer varje långivare anser vara en god kreditvärdighet, kan du fatta beslut om de platser som bästa ansöka om kredit.

Om ditt betyg är under 600 , kan du anses löpa risk som låntagare. Underlåta att ha en bra kreditbetyg ofta får betala högre räntor. När du kan, försök att förbättra din kreditvärdighet genom att göra utbetalningar i tid, genom att betala av kreditkort och genom att minska din skuld till tal. Också försöka undvika att samla på sig mer osäkra fordringar, eftersom detta kan ytterligare sänka din kreditvärdighet. Ansöker om nya krediter, särskilt av kreditkortet sorten, kan också minska ett betyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.