På aktiemarknaden, vad är en Bottom Fisher?

Ibland kallas en botten trålare eller ett fynd jägare, är botten fisher en investerare som är på jakt efter de bästa erbjudanden på tillgängliga aktier och obligationer. Bottom fiskare tenderar att ha en affinitet för företag som har varit lönsamma i det förflutna, men på senare tid har haft problem som har drivit företaget nära konkurs.

Investerare som är på jakt efter ett fynd ofta utöva ett stort tålamod, även om du är villig att ta vissa risker. Den nedre Fisher kan övervaka verksamheten i ett bolag eller utförandet av en investering för en längre tid, i väntan på en idealisk tid att säkra beståndet och obligationsmarknaderna. Ofta blir detta när botten Fisher är övertygad om att investeringen har gått så lågt per aktie eftersom det kommer att sjunka, och att det enda ställe för beståndet eller garanti för att gå uppåt.

Generellt sett är botten Fisher villiga att investera i företag som kan ta lite tid att börja generera vinst. Ofta innebär detta att fiskaren har tillräckliga reserver för att vänta ut den tid som behövs för företaget att vända sig om och börjar bli lönsamt. I vissa fall kan detta vara en fråga om månader eller till och med ta ett år eller mer. Precis som i botten Fisher uppvisade ett stort tålamod under utredning av möjligheten, att samma tålamod görs tydlig i väntetid mellan förvärv och uppsvinget i prestanda.

Företag som har gått igenom en hård period men har en rimlig plan för återhämtning i allmänhet välkomna botten Fisher som en ny investerare. Eftersom denna typ av investerare som är vanligen intresserade av att hålla fast med företaget under återhämtningsperioden handlar i botten Fisher ofta som ett effektivt avskräcka från corporate raiders som skulle föredra att förvärva bolaget och systematiskt sälja tillgångarna för en snabb vinst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.