I Real Estate, är vad en Absorption Rate?

fastigheter, är en utnyttjandegrad ett mått av utbudet som beräknar den takt som utbudet av fastigheter i en specifik marknad säljs. Det är i huvudsak en metod för att beräkna hur lång tid det kan ta att sälja enheter som är närvarande på marknaden. Absorption Rate kan användas som ett verktyg som hjälper både köpare och säljare bättre förstå händelser på fastighetsmarknaden. När man fastställer priset på sin egen mark, många säljare basera beslut på marknadsvärdet av bostäder i deras grannskap. Även effektiv i vissa fall, ger denna metod inte en indikation på ungefär hur många andra egenskaper som är till försäljning på samma gång. Absorption Rate erbjuder ett sätt att se vad som sker på marknaden och hjälper säljaren förstår vad de kan stå inför.

Absorption Rate kan också ge en köpare möjlighet att förhandla fram lägre priser på inventering de kan har på marknaden. Baserad på tillgång och efterfrågan teori om grundläggande ekonomi, om efterfrågan är konsekvent, ett ökat utbud leder oftast till lägre priser för att återställa balansen i marknaden. Likaså, om tillgången är begränsad, köpare oftast betala mer för att få objekt till salu. Till största delen beror absorptionen av fastighetsförsäljningar inom ett visst område, och hur väl en viss fastighet kan jämföras med efterfrågan på denna plats. Utvecklare ofta tar en titt på den totala efterfrågan på nya bostäder och hur deras egenskaper står sig i jämförelse med det lokala utbudet. Det ger dem möjlighet att bestämma Absorption Rate, och i förlängningen deras möjligheter att sälja nya objekt i det området.

Här är ett exempel på utnyttjandegraden formel: Låt säga att ett visst område säljer i genomsnitt 1. 000 nya bostäder per år, och utvecklingen vinster företaget 2% av marknaden där. I detta scenario skulle deras absorptionshastigheten vara 20 objekt per år. I detta läge finns det bara två sätt att räntan kan variera-från en förändring i antalet sålda bostäder, eller på grund av den plötsliga förändring av konkurrenskraften hos den egendom mot lokala inventeringen.

Absorption Rate kan visa sig vara en lönsam metod för att analysera marknadens utveckling över tiden. Detta beror, i likhet med andra branscher, fastighetsmarknaden är i första hand en av utbud och efterfrågan. Vissa anser Absorption Rate som enbart en guide. Andra däremot, se det som ett värdefullt verktyg som kan hjälpa köpare och säljare få en tydlig bild av marknaden och därmed fatta mer välgrundade beslut i fråga om egendom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.