Hur visar jag min Credit Report och poäng?

Varje amerikansk medborgare och juridiska hemvist har rätt till en årlig kopia av sin kredit rapport och värderingar, som på uppdrag av Federal Fair Credit Reporting Act (FCRA). Målet med denna lag är att hålla medborgarna informerade för att undvika identitetsstöld och bedrägeri, och göra dem medvetna om personliga beslut eller skulder som kan påverka deras köpkraft. Denna kredit Rapporten finns tillgänglig på den officiella årliga Credit Report webbplats. Att hålla reda på en kredit rapport är ett viktigt verktyg för att stoppa identitetsstöld, eller osanna påståenden, och ha kontroll över den egna ekonomin. Ibland kan de som söker lån för stora inköp befinner sig avvisade när de trodde att deras kredit var ren, bara för att upptäcka att ett okänt konto är brottsligt. Ibland är dessa konton öppnas av någon annan genom olagliga medel, medan andra gånger de gäller konton som den enskilde förlorat kontakten med genom att flytta, eller på annat sätt. Den årliga Credit Report hemsida är det snabbaste och enklaste sättet att få en kopia av en kreditupplysning och värderingar. Denna webbplats finns rapporter från de tre största kreditupplysningsföretag, Equifax ®, TransUnion ® och Experian ®. Användare loggar in på webbplatsen och kan direkt få en digital kopia av den för att se. Det är också möjligt att erhålla en kreditupplysning och värderingar direkt från de tre rapporterande byråer, men när du kontaktar dem utanför den årliga Credit Report hemsida kommer de oftast ut en avgift för denna tjänst.

För att få gratis kreditupplysning och värderingar, måste användarna vara beredda att uppge namn, adress, personnummer, födelsedatum och eventuellt tidigare adresser. En extra trygghet fråga ber om ett svar bara användaren skulle veta, exempelvis månatliga betalning för, eller balans, ett konto. För dem som inte har tillgång till Internet, kan den årliga kreditupplysning och poäng erhålls genom att anropa den årliga Credit Report het linje på 877-322-8228. Samma frågor kommer att ställas som i webbformuläret. Denna rapport är inte omedelbar, dock utan kommer att tas emot per post i cirka 15 dagar.

Andra webbplatser som erbjuder gratis kreditupplysning och värderingar har villkor för dem. Vissa kräver användare att ansöka om kreditkort för att få rapporten, medan andra kräver abonnemang på en tjänst för övervakning. Det är viktigt att läsa det finstilta om någon online form sedan ansöker om kredit kan sänka en poäng. Många användare är besvikna över att upptäcka att deras "gratis kredit rapport" följs av en prislapp för tjänster de inte behöver, eller önskan. Det är säkrare att bara lita på den årliga Credit Report webbplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.