Hur tar jag bort fel på min Credit Report?

Få missöden orsaka mer huvudvärk än kredit rapportera fel. De är svåra att åtgärda och kan påverka sin kredit rapport för år. Men konsumenterna har vissa sätt att korrigera fel kreditupplysning. Det bästa skyddet mot fel kreditupplysning är för en konsument att få en kredit rapport varje år eller två och se det för fel. Dessa finns tillgängliga från Equifax, TransUnion och Experian. Varje person kan nu få en gratis kopia av sin kredit rapport en gång om året.

Konsumenterna skall titta på kreditupplysning och kontrollera varje konto namn och nummer med dem på hennes kreditkort. Om de inte matchar, bör hon kontakta kreditkortsföretaget och se om de har rätt information. Om de inte gör det kan hon lösa problemet genom kreditkortsföretaget, och de förändringar bör komma till uttryck när företaget nästa uppdateringar med rapporteringen organen. Om det inte är företagets fel, bör konsumenten kontakta den rapporterande organ och skicka dem en kopia av ett uttalande nyligen med rätt information så att de kan få den uppdaterad.

Konsumenten bör titta på kredit rapport för de konton som han inte längre använder eller tänker han stängt, och bör se till dessa konton är stängda. Han kommer troligen att kontakta kreditkortsföretaget för att göra detta, men han måste göra så för att göra vissa inga avgifter tillämpas för dessa konton. Han kan ha att begära en skrivelse av nedläggning från företaget och sända kopior till rapporterande organ att få informationen uppdaterad. Ovanstående misstag är relativt enkla att åtgärda. De som orsakar problemen är de som innehåller misstag i balans belopp, konton konsumenten inte öppna och andra liknande problem. Dessa kan kräva juridisk hjälp att lösa.

Om en balans på en kredit rapport är felaktig, eller det konto speglar Uteblivna betalningar när det fanns ingen bör konsumenten kontakta det företag som utfärdar kreditkort. hon frågar då betalningsinställelse sent, och bör ha kopior av uttalanden om hand som visar att betalning erhölls regelbundet och i tid. Hon skulle då begära företaget skicka ett brev till den rapporterande organ att få den dåliga informationen bort. Hon kan också skicka en kopia av en sammanställning som visar den nuvarande balansen i rapporteringen organ. Ibland kommer någon med samma namn har ett konto noterade på konsumentens rapport. I detta fall bör konsumenten samtalet omedelbart kreditkortsföretaget och be att få denna information tagits bort, och uppmana dem till att skicka honom och rapportering organen ett brev som bekräftar all personlig information och personnummer, och att be rapportering organen att uppdatera sina handlingar därefter. Även om kontot är ett konsumenten inte öppna, skulle han försöka lösa problemet med kreditkortsföretaget och rapportering byråer först.

Konsumenterna bör göra en ansträngning för att lösa problem kreditupplysning på det personliga planet först, men bör spara alla papper och meddelanden från kreditkortsföretag eller rapportering byråer. En konsument bör ha datum på allt hon skickar eller tar emot från företagen, och kopior, liksom. Konsumenten bör också göra vissa hon aldrig gör någon form av hot eller tyst uppenbara. Hon kan säga att hon kommer att rådgöra med en advokat eller rapportera ett företag till Federal Trade Commission, men utöver det, skulle hon inte göra någon typ av uttalanden om vilka åtgärder som hon kommer att vidta om problemet inte är löst. Personer har gripits för denna typ av beteende.

För frågor angående bedrägerier och identitetsstölder, bör en konsument rådfråga omedelbart en advokat om råd. Detta är frågor som de flesta konsumenter inte kan hantera självständigt. För någon form av utfall, kommer en advokat troligen behöver höras. Hålla ett öga på sin kredit rapport är det bästa sättet för en konsument att förebygga fel och att lösa dem innan de blir problem. Men om en konsument känner att han är över hans huvud med en situation, skulle han alltid konsultera en advokat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.