Hur kan jag vara säker medan Shopping Online?

Eftersom fler och fler människor har tagit för att köpa allt från vitaminer till bilar på Internet, oro överflöd om säkerheten att köpa saker online. Om du gör dina inköp från arbetet eller hemmet är mer bekvämt för er, ni måste sluta för att hålla din personliga information? Även om det finns alltid en liten risk, några enkla steg kommer att dramatiskt öka din säkerhet när du handlar online.

Först när du handlar online, aldrig göra det från en offentlig dator. Bara använda ditt arbete eller hemdator, så att du eller din make är den enda som har tillgång till den information som lagrats på det. Också, om du vill försäkra dig om att din information är säker, inte har några webbplatser lagra kreditkortsinformation. Det kan bespara dig ett par sekunder när du handlar på den plats igen, men den personliga integriteten att inte ha en återförsäljare spara dina kreditkortsuppgifter är värt försumbar mängd sparad tid.

Shopping online är säkrare när du köper från en välkänd etablerade, företag. Om du har problem med din beställning eller dina kostnader från ett företag som ingen har någonsin hört talas om, kan du otur. Men om du har samma problem med ett etablerat företag med många olika platser, kan du lätt hitta någon att hjälpa dig att lösa problemet. I samma riktning, när du handlar på nätet, bör du alltid se till att bolaget har ett enkelt sätt att kontakta kundtjänst. De bör ha en e-postadress, avgiftsfritt nummer, eller chatt-helst alla tre. Om du inte kan hitta ett sätt att kontakta kundtjänst kan du inte beställa från det företaget! Att använda ett kreditkort när du handlar på nätet är i allmänhet säkrare än ett betalkort. Om något händer med din avgifter på ett kreditkort, har pengarna inte dragits från ditt konto. Dessutom flesta kreditkortsföretag ge bedrägeri skydd och det är ännu inte gäller för alla betalkort. Vissa kreditkort ge ännu virtuella kreditkortsnummer konto som endast kan användas en gång, vilket garanterar din säkerhet.

Slutligen, när du handlar på nätet, som i fysiska butiker, använd sunt förnuft. Lämna inte ut information såsom ditt personnummer till återförsäljarna. Kontrollera ditt kontoutdrag kreditkort för att se till att du bara laddas gång, och endast för det faktiska beloppet på ditt inköp. Genom att uppmärksamma och vara försiktig, bör handla online vara en mycket låg risk venture.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.