Hur kan jag undvika att bli utsatt för bedrägeri?

Att bli utsatt för bedrägeri är ett olyckligt fara för den moderna världen. Det finns få områden i det dagliga livet som inte är möjliga platser för bedrägeri förekommer, från företag eller fastighetsaffärer, till falska lotterier, finansiella företag, och även apotek. Den stora förekomsten av kredit-och bankkort gör det mycket enkelt att komma åt en persons pengar eller identitet med rätt information. För att undvika att bli utsatt för bedrägeri, experter menar ständig vaksamhet över den finansiella och identitet frågor, liksom noggrann faktum-kontroll och utredning av alla affärsprojekt. En av de vanligaste formerna av bedrägerier är identitetsstöld. Med enkel information som ett bankkontonummer, hemadress, eller statlig identifieringsnummer, kan en tjuv upprätta falska konton, ta emot falska identitetshandlingar, och förstöra den finansiella ställningen för sina offer. För att undvika identitetsbedrägeri, experter rekommenderar att all post eller dokument med personlig information strimlad eller låsas på ett säkert för att undvika risken för stöld. Keeping kontolösenord hemlighet är viktigt, men experterna också föreslå att ändra lösenord ofta, liksom att se till att alla lösenord innehåller kombinationer av bokstäver och siffror som skulle vara svårt för tjuvar att gissa.

Även barn kan vara föremål för identitetsstöld. Genom att stjäla ett identifikationsnummer, t. ex. ett amerikanskt personnummer, kan tjuvar öppna ens bank-eller kreditkort konton med ett barns namn. Vissa anser att barn en lätt måltavla för identitetsstöld, eftersom de flesta har inga ekonomiska resurser och skulle inte märka bedrägliga uttag eller konton. Föräldrar uppmanas att hålla utkik efter misstänkta abonnemang eller e-post meddelanden som skickas till ett hem under ett barns namn, och dessa kan kontrollampa tecken på identitetsstöld.

Många offer är resultatet av dålig faktum kontroll och otillräcklig undersökning av investeringar eller ekonomiska satsningar. Ett utslag av bedrägeri gripanden i det 21-talet har öppnat ögonen på den offentliga till den idén att även ett respekterat namn i finansiella företag kan dölja bedrägliga affärer. Vissa system kan även utdelning till första investerare, ge dem ännu mer trovärdighet för att locka nya offer. Det finns tyvärr inget idiotsäkert sätt att undvika finansiell investering bedrägeri, men experterna rekommenderar starkt att anställa en finansiell konsult som gör grundlig bakgrund forskning om alla potentiella investeringar.

Bedrägligt stöld är ett grymt brott som ofta lever på människors mest ädla impulser. Välgörenhet bedrägeri är en vanlig form av stöld, där ett företag säger sig använda donationer till välgörande ändamål medan ränksmidare faktiskt ficka pengarna. Undvika denna typ av bedrägeri har förenklats genom att titta i den dokumentation av välgörenhet för tecken på konkreta projekt eller orsakar den har finansierat. En enkel sökning på Internet kan ofta ge riklig information om huruvida kärleken är äkta eller inte.

En klar risk underteckna med någon typ av olagligt system är en obenägenhet att lämna uppgifter eller begärda uppgifter. Om ett företag eller en enskild är ärligt, borde det inte vara några problem att få information och kontrollerbara uppgifter om deras historia, beteende, eller register. Kom ihåg att bedrägeri är en form av förtroende trick, och åstadkommit bedragarna ofta har en utsökt förmåga att manipulera människor. Om en organisation eller person begär pengar eller personlig information utan tillräckliga bevis på tillförlitlighet, det finns en god chans någon grad av oärlighet är närvarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.