Hur jag utvärdera Investment Performance?

Staying ovanpå utförandet av investeringar i din portfölj eller en pensionsfond är viktigt om du vill bygga en trygg ekonomisk framtid. Nyckeln till att maximera avkastningen på din investering är förmågan att bedöma nuvarande avkastning och avgöra om det är godtagbart. Här är några tips om hur du utför denna typ av bedömning och se till att din placeringsportfölj är där du vill att det ska vara.

Regelbunden utvärdering av varje investering i portföljen eller pensionsfond är viktigt. Tyvärr har alltför många investerare inte kan fylla en recension om något annat än en tillfällig basis. I stället väntar de tills de får ett meddelande om status för ett 401 (k) eller kvartalsvisa rapporter som ger en översikt över hur var och en av de lager som de äger utförts sedan förra rapporten. Om du verkligen vill förstå investeringen prestanda ditt innehav, gör det till en vana att gå igenom sin verksamhet minst en gång i månaden. Detta ger dig möjlighet att göra förändringar på ett mer aktivt sätt och eventuellt öka din avkastning.

Tillsammans med inrättande av ett regelbundet schema att göra en översyn av hur dina investeringar är det viktigt att identifiera några externa resurser för att använda som riktmärken för tillväxt eller tillbakagång i samband med alla dina innehav. Välj företag som är i samma bransch och jämföra höga krav som industriledare. Om tillväxtmönster av dina investeringar liknar trenden i benchmark, då är chansen att du ska hålla på att beståndet. Om inte, är det dags att göra några ändringar.

Var inte rädd för att ställa dina egna normer för avkastning. Om du väljer att investera i ett visst lager och projektet att resultera i en viss utdelning under det kommande kalenderåret, se till att avkastningen är på väg i den riktningen. För varje bestånd eller en råvara som inte fungerar upp till din standard, sälja ut och köpa något annat. Investering handlar om att göra tillräckligt med pengar för att hjälpa dig att nå dina mål. Anläggningar som utför inte upp till förväntningarna bör ersättas med investeringar som hjälper dig att nå dina mål.

Oavsett hur väl du känner till marknaden, aldrig tro att man inte kan dra nytta av de råd av en finansiell rådgivare. Rådgivare ser ofta detaljer som investerare förbise. En god finansiell rådgivare kan hjälpa dig att bli mer skickliga med din pension fondförvaltning, varnar dig för kommande förändringar på aktiemarknaden, och även ge dig råd av andra finansiella marknader som kan vara värt din uppmärksamhet. Rådgivaren kan också ha några förslag på hur man utvärderar investeringar resultat som är av särskild betydelse för innehaven i din portfölj.

När det gäller ekonomi av något slag, mycket uppmärksamma på trender och andra prestanda är mycket viktigt. Detta är särskilt sant med avkastning. Om du inte redan har ett regelbundet schema för att utvärdera innehav i din portfölj och pensionskassa, upprätta en dag. Denna enkla åtgärd skulle göra en enorm skillnad i nivå av finansiell säkerhet du njuta av under de kommande åren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.