Vilka är fördelarna med alternativa investeringar?

Fördelarna med alternativa investeringar ligger främst i möjligheterna att uppnå ett resultat som var högre än vad som normalt finns i traditionella investeringar. Oftare än inte, ett alternativ investering innebär en hög grad av risk, och är vanligt när det gäller nya eller framväxande teknik. Förknippade med alternativa investeringar är möjligheten att både små och stora ekonomiska förluster. Å andra sidan leder locka potentiellt snabb och hög avkastning många investerare att ta ett tärningskast, och inleder en spekulativ djupdykning

traditionella placeringar, de som historiskt har ansetts vara en relativt safe harbor för investerare, skulle generellt ses i form av finansiella produkter, såsom aktier, obligationer, fastigheter, statsskuldväxlar, penningmarknadsfonder och kontanter. Alternativa investeringar passa mer inom området för hårda varor, nya företag, eller innovativ teknik. Konst, vin, ädla metaller, smycken eller investeringar i grön teknik skulle identifieras som alternativa investeringar. Ett perfekt exempel på dessa typer av investeringar som skedde under 1990-talet boomen i Internet-teknik. Medan vissa investerare gjort fortunes stöder Internet-starta företag, många fler förlorade stora summor pengar när "dot com" bubblan kollapsade.

För vissa personer, dock inte fördelarna med alternativa investeringar inte nödvändigtvis bestå helt av vinst eller förlust. För konstälskare, mynt samlare, eller vin finsmakaren, förvärvet av dessa tillgångar kan ge personlig glädje och tillfredsställelse. En alternativ investerare kan även finansiera en teater produktion eller konsert. Medan sannolikheten för en positiv avkastning på investeringen kan ifrågasättas, kunde hans främsta mål är väl ett allmänt stöd för konstnärliga strävanden. Samma tankeprocess skulle kunna tillämpas på den person som investerar i alternativa grön teknik, detta eftersom han finner miljömedvetenhet värdiga meriter.

betydligt oftare dock kretsar drivkraften bakom en investerares vilja att gräva i sfären av de alternativa runt hopp om stora ekonomiska vinster på kort tid. Individer som tog en risk med tidiga investeringar i företag såsom Microsoft ® eller Google ® var pryds med en avkastning som kör allt från stora till astronomiska. Baksidan av myntet är att för varje Microsoft ® miljonär finns oräkneliga människor som förlorat pengar som sätter sitt ekonomiska drömmar om beta-Max videobandspelare och garvning franchising salong.

Ett alternativ investering kan vara en fördel i att det kan kombinera en personlig hobby eller passion med ett affärsmässigt beslut. Ibland kan det vara mycket lukrativ, och i andra fall kan monetärt katastrofala. Andra investerare bör alltid utföra forskning och due diligence före undertecknandet kontrollen. Optimism och hopp bör vägas med varsamhet och försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.