Vilka är för-och nackdelar med att ha ett kreditkort?

Ett kreditkort kan vara ett bra objekt att ha, men det kan också vara destruktiv för ditt liv om du inte är försiktig. Att äga denna lilla plastbit har specifika fördelar såväl som dess nackdelar. Hur det används kan avgöra om din ekonomiska ställning är bra eller om det är mindre än orörda. En fördel med att ha ett kreditkort är att du kan ha den till hands vid en nödsituation uppstår. Som fördelaktigt eftersom det kan vara, måste du kunna skilja mellan en verklig och en falsk nödsituation. Till exempel, använder det för att betala för en omedelbar operation att din försäkring inte helt täcker är en nödsituation, en ny väska är det inte. En annan fördel med att ha ett kreditkort är att den kan hjälpa till att bygga din kredit värdering. Det finns dock en hake, eftersom endast med kreditkort är inte tillräckligt. För att ditt kreditkort för att arbeta i din favör, du har att göra utbetalningar i tid. Hur mycket skulder du har samlat räknas också, så undvik att genomföra en balans. Om det används på rätt sätt, kan ditt kreditkort vara ett användbart verktyg för att hjälpa dig få en bra kredit värdering.

Även om många människor använder sina kreditkort på ett ansvarsfullt sätt, det finns de som har trollbundit med omedelbar tillfredsställelse och objekt köpet att de inte har råd att köpa. Vissa köper tusentals dollar i produkter, sedan få räkningen och bli överväldigad eftersom de inte har råd att betala det. Istället för att betala av balans varje månad betalar de ett minimum. Även om de gör sina betalningar i tid, ackumuleras det intresse som tvingar balansen att öka. Innan de vet ordet av är de i över deras huvuden med kreditkort skuld och det blir ett allvarligt problem. Tyvärr är detta en gemensam nackdel att ha ett kreditkort. En uppenbara nackdelen med att ha ett kreditkort är att du placerar dig i riskzonen för identitetsstöld. När du köper på nätet eller från en butik, är du sätter din tro på de säkerhetsåtgärder som företaget och de enskilda medarbetarna. Allt du kan göra är att hoppas att dina uppgifter inte kommer att hamna i fel händer. Se till att skära sönder några personliga pappersarbete som kreditkortsnummer på den och läsa era uttalanden noggrant. Också vara medveten om några företag som du har köpt genom att ha haft säkerhetsfrågor, till exempel en anställd som stal kundens personliga information. Dessutom kontrollera din kredit rapport en gång om året utan att misslyckas.

Även med ett kreditkort har både sina för och nackdelar, är det upp till dig att använda den klokt. I motsats till hos några, att äga en är ett stort ansvar. När det används på rätt sätt, ett kreditkort kan vara en ganska positiv post för att ha i plånboken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.