Vilka är de olika typerna av studielån?

Det finns många typer av studielån att välja mellan, och det är viktigt att hitta en som passar just din situation. De två vanligaste typerna av lån federala lån och privata lån. Det finns tre huvudtyper av federala lån:

Federal Stafford Utlåning -är dessa tilldelas utifrån ekonomiska behov och regleras av den federala regeringen. De kan erhållas från en bank, kredit-förening, eller direkt från regeringen. Det finns tre typer av federala Stafford lån att välja på: Understödda Federal Stafford Lån-Detta lån är långsiktigt och behöver baserad, med låg ränta. Termen "subventionerad" innebär att staten betalar ränta på lånet medan en elev är i skolan eller om eleven begär en frist eller uppskov.

subventioner Stafford Lån-Detta lån är långsiktigt , icke-behov baserade, med en låg ränta. Denna typ av lån är bäst för studenter som inte kvalificerar sig för andra typer av ekonomiskt stöd, eller som behöver mer pengar utöver andra former av finansiellt stöd. Nästan alla hushållens inkomster kvalificera och "subventioner" betyder att räntan på lånet är ansvarig för låntagaren. I vissa fall kan dock utbetalningarna skjutas upp.

Ytterligare subventioner Stafford Lån-dessa lån reserverats för låntagare som klassificeras som självständiga studerande, som bestäms av federala riktlinjer.

Federal Plus-lån -- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;Dessa lån är tillgängliga för föräldrar vars barn går i college som hel-eller halvtid studenter grundutbildningen. De tilldelas bygger på kredit historia och kostnaderna för medverkan. Räntan är låg på denna typ av lån, men återbetalningen börjar vanligen inom 60-90 dagar efter full utbetalning av lånet, eller efter att studenten tar examen.

Federal Perkins Lån --Perkins Lånen beviljas till studenter som grundar sig på extrema finansiella behov, och oftast har mycket låga räntor. Den totala tillgängliga medlen betalades ut för dessa lån är dock begränsade, vilket innebär att lånebeloppet sannolikt kommer att vara relativt låg. Intresset startar inte kunna vinna med den 9 månader efter det att en elev sjunker under halvtid registrering eller utexaminerade. Om du är osäker på om du har rätt till en Perkins lån, be en högskola ekonomiskt stöd rådgivare. En viktig sak att notera om dessa lån: de är för ett kreditupplysningsföretag, vilket betyder att om du är sen med betalning eller standard på ditt lån, kan det påverka din kredit.

Om du inte uppfyller kraven för statliga lån, så du kanske överväga att titta på privata långivare. Banker och lån ger ofta studielån på relativt låga räntor. Varje institution är olika, så se till att kolla villkoren för lån du får, federala och privata, och se till att du känner till detaljerna innan du skriver under på den streckade linjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.