Vilka är de olika typerna av bokföringsprogram?

Det finns många typer av tillämpningar dataprogram för redovisning på marknaden idag. Vissa program är avsedda att utföra bokföring funktioner för stora företags organisationer. Andra är avsedda för personligt bruk. Still andra tillämpningar ligger någonstans däremellan, utföra funktioner anpassade till små företag, liksom de som lämpar sig för en vanlig människa. Tillgängliga program sträcker sig från mycket enkla till mycket komplexa, med stor variation i priset.

Redovisning programvara kan vara användbara för sådana funktioner som registrering och redovisning bearbetning kundfordringar och leverantörsskulder transaktioner. Vissa program kan användas i löne bearbetning, dokumentation av beskatta transaktioner, och skapande av nya rapporter. Bokföringsprogram kan också användas vid fakturering klienter och kunder och inkasso. Vissa bokföringsprogram ge ännu för tidrapport registrering, användbar för yrkesverksamma som behöver hålla reda på de timmar de arbetar.

Bokföring programvara som är avsedd för hemmabruk ofta kallas personlig bokföringsprogram. Denna typ av programvara som i huvudsak används för att hantera hushållens budgetar och kostnader. Några personliga bokföringsprogram gör det möjligt att ladda ner bankkonto direkt från Internet för användning tillsammans med programvaran.

low-end bokföringsprogram som vanligtvis används av mindre företag och kan normalt att finnas till försäljning av en mängd detaljhandlare. Vanligtvis är programvaran i denna klass inte mycket specifika och kan användas för ett brett spektrum av verksamheter. Denna typ av redovisning program är vanligen tillräcklig för sådan användning som genererar fakturor, förena redovisning och hantering av löner.

Nästa steg upp i riket av dataprogram för redovisning består av tillämpningar som kan utföra en mängd viktiga funktioner för bokföring. Kallat programvara för medelstora företag, bokföring applikationer i denna klass utföra allmänna uppgifter om bokföring och ofta innefattar integrerade informationssystem. Många program på denna nivå kan bidra med för redovisning i flera olika valutor. Mid-market redovisning programvara är vanligen köpts från en återförsäljare.

mer avancerade dataprogram för redovisning är dyrare än andra och är oftast mycket mer komplex. Allmänhet är konstruerad för användning i stora företag med miljontals dollar i transaktioner, high-end program som vanligtvis har mycket avancerade funktioner och alternativ. Programvara i denna klass ger också en hög grad av kundanpassning. Normalt är mer avancerade programvara som säljs via en återförsäljare.

En del företag väljer att utveckla sina egna bokföringsprogram, växellådor det helt mot deras unika behov. Andra företag väljer att köpa färdiga programpaket. Många organisationer använder en kombination av båda, programvara och tillämpa lokala ändringar att göra det mer effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.