Vad händer med mina 401 (k) När jag slutat mitt jobb?

lämnar ett jobb på grund av en låt bli, uppsägning eller flytta kan vara en stressande process. Beslutet om vad man ska göra med en 401 (k) lägger bara till stress och förvirring. Lyckligtvis finns val relativt begränsade till vad en före detta anställd kan göra med en 401 (k) efter att ha lämnat ett jobb. Viktigast av allt bör man rådgöra med personalavdelningen, samt en revisor eller finansiell rådgivare, eller göra en fördjupad forskning själv. Var medveten om relevanta tidsfrister för beslut som måste fattas om framtiden för 401 (k).

Internal Revenue Service (IRS) kräver att administratören av 401 (k) för att skicka en förklaring av de alternativ till tidigare anställd inom 30 till 90 dagar efter beslutet tidsfristen. Under denna period är det viktigt att fullt ut forskning tillgängliga alternativ. Naturligtvis kommer dessa att bero på om man har ett nytt jobb redan, om den nya arbetsgivaren erbjuder kvalificerad pensionsplan, och sin ekonomiska situation. Om pengarna tryter, och pengarna på 401 (k) måste nås för att täcka levnadskostnader, är detta ett alternativ, om än en dyr.

Om den tidigare anställde inte gör något om hans eller hennes 401 (k) med den tidigare arbetsgivaren, kan administratören välja att få 401 (k) distribueras direkt till ägaren av planen. Det finns ett automatiskt debiteras 20% skatt, ofta inne direkt av förvaltaren. Om ägaren är yngre än pensionsåldern på 59?, Han eller hon kan också slå till med ett tidigt tillbakadragande straffavgift på 10%. Beroende på ens skatteklass och årets resultat kan det finnas ytterligare skatt att betala av ett snabbt tillbakadragande. Ett andra alternativ kan vara att hålla 401 (k) som det är, vid samma institution. Detta kan inte alltid vara ett alternativ av många anledningar. Till exempel kan det kosta den tidigare arbetsgivaren att hålla kontot aktivt. En del arbetsgivare kan välja att ta ut tidigare anställda avgifter för att bibehålla 401 (k). Den tidigare anställdes 401 (k) kan endast komma med ett saldo på minst 3. 500 till 5. 000 $ (USD). Den enskilde kan fortsätta att bidra till att 401 (k) på hans eller hennes egen, utan motsvarande medel av arbetsgivaren. Ett annat alternativ är att överföra 401 (k) till en kvalificerad pensionsplan i den nya arbetsgivarens finansinstitut val. Vissa förlorar värde i planen under årsskiftet på grund av avyttring av aktier och andra anläggningar. De förstnämnda institutionen kan komma att sälja alla tillgångar, eftersom den nya institutionen inte kan ha samma investeringar, som kräver 401 (k) som ska överföras kontant. Alla kvalificerade pensionsplan, såsom en Keogh plan eller annan pensionsplan, kan vara en plats för att överföra en befintlig 401 (k) plan.

Ett fjärde alternativ för ett 401 (k) är att överföra det, i en process som kallas en "rollover", till en individuell pensionsplan (IRA) på finansiell institution i ett eget fritt val. Detta kan ge inlagd frihet i den institution som man väljer, istället för att begränsas till att den nya arbetsgivaren. Detta kan också vara ett alternativ om den anställde inte har hittat ett nytt jobb under den period som tillåts av konfigureringen av den gamla 401 (k). Var noga med att kontrollera med den finansiella institutionen om framtida avgifter till vältas över kontot är avdragsgilla, eftersom man i vissa fall kan de inte vara om man bidrar till en investeringsplan under samma år. Med alla alternativ som omfattar överföring av medel från ett gammalt 401 (k) till ett annat kvalificerat pensionsplan, se till att använda en "direkt rollover," så att pengarna aldrig vidrör med händerna, utlöser oönskade skatter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.