Vad är några olika typer av Check bedrägeri?

Kontrollera bedrägerier är en olaglig brott som kan ske på flera olika sätt. Några av de system som betecknas som kontrollerar bedrägeri är mycket enkla, medan andra är mycket mer komplex. Här är några exempel på olika typer av kontroll bedrägeri och hur de fungerar. En av de vanligaste typerna av kontroll bedrägeri använder en teknik som kallas kontrollera tvätt ändra ansikte beloppet på checken. Som ett exempel, skriver en kontoinnehavare en kontroll av mängden tusen amerikanska dollar (USD) Mottagaren av kontrollen använder tekniker för att förändra kontrollera så att det betalas beloppet blir tio tusen dollar. Eftersom kontrollen är en identifierbar original instrument kontoinnehavaren och den tillståndsgivande signaturen är naturligtvis giltig, skulle bankerna har ingen anledning att misstänka att ett problem med incheckningen. Förutsatt att kontot har tillräckliga medel för att klara den förändrade kontrollen kan mottagaren ta sedan pengarna och springa. Den olyckliga kontohavaren inte blivit medvetna om bedrägeri förrän i efterhand. En av de vanligaste typer av kontroll bedrägeri innebär mail stöld. I detta scenario, tjuvar avlyssna giltig kontroller som utfärdats av ett bolag till en leverantör. Det nominella värdet av kontrollen lämnas intakt, men informationen om mottagaren ändras så att tjuven att deponera checka in på ett konto som inrättats för att ta emot pengarna. Denna typ av strategi kan ta längre tid att komma fram, eftersom företaget inte kan kontrollera någonting men antalet kontrollera och belopp innan du påbörjar en månatlig kontoavstämning. Då har tjuven dragit beloppet, och avslutade mottagande konto. En variant av denna typ av kontroll bedrägeri är att stjäla gäller kontroller och använda dem för att skapa falska kontroller som kan göras för något belopp. Smidda kontroller står för en enorm mängd kolla bedrägeri idag. Denna typ av verksamhet kräver en snabb omsvängning, som ett företag kan märka en kontroll rensa företagskonto med en kontroll nummer som är ur fas eller har ett nominellt värde som inte redovisas. Ett sista exempel på den typ av kontroll bedrägeri är gammalmodig check skärmflygning. I detta scenario finns det ingen tjuv som stjäl kontroller eller ändrar dem. Istället kommer en individuell inrätta två separata kontroll konton. En kontroll är skrivet på ett konto och deponeras i det andra kontot, för att täcka andra kontroller som var skrivna på andra kontot. Nästa dag, är en kontroll skrivet på det andra kontot och deponeras i första kontot. Detta är för att täcka de inledande kited kontrollera att deponerades tidigare i det andra kontot dagen innan.

Motivet är att processen kan hållas fram en lönecheck eller annan finansieringskälla slår igenom och gör kiting kontroller onödig. Många ärliga människor är omedvetna om att denna verksamhet är i själva verket bedrägeri, bara för att deras avsikt är att göra alla kontroller bra så småningom. Tyvärr går det inte alltid fallet. Bevis för kontroll kiting kan leda till rättsliga följder och avgifter som kommer att göra något för att förbättra den finansiella situationen för den enskilde, så att denna process bör undvikas till varje pris.

Ett viktigt medel för att undvika alla typer av kontroll bedrägeri är att utnyttja tjänster check skydd. Din lokala bank kan hjälpa dig att bedöma din nuvarande praxis och föreslå olika verktyg som hjälper till att skydda från så gott som alla typer av kontroll bedrägeri. I många fall är dessa tjänster är tillgängliga utan kostnad, medan andra kan kräva en liten avgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.