Vad är Financial Services Modernization Act?

Kallas Gramm-Leach-Bliley Act, Financial Services Modernization Act var en handling av den 106: e kongressen som undertecknades i lagen den 12 november 1999. The Financial Services Modernization lagen upphävs del av Glass-Steagall Act från 1933, som förbjöd banker från att erbjuda investeringar, kommersiella bank-och försäkringstjänster. The Financial Services Modernization Act öppnat upp för konkurrens mellan banker, värdepappersbolag och försäkringsbolag genom att affärsbanker och investeringsbanker att konsolidera. Dessa fusioner skapade den finansiella tjänster. Banksektorn hade lyckats försvaga Glass-Steagall Act, som de hade verkat för att upphäva sedan 1980-talet, så att vissa kombinationer av finansiella tjänster har inträffat före lagstiftningen.

Vid tidpunkten för lagstiftningen, med stöd av banksektorn, mäklarhus och försäkringsbolag i allmänhet det. Deras argument var att ge konsumenterna möjlighet att utföra alla sina bank-, investerings-och andra finansiella företag på samma plats var en "win-win"-situation för konsumenterna samt för finansiella institutioner. Lagen skulle vara bra för konsumenterna eftersom de skulle ha mer bekväm och bredare tjänster att välja mellan. Det skulle vara bra för finansiella institutioner, eftersom det skulle isolera dem från hur människor tenderar att flytta sina pengar fram och tillbaka mellan sparande och investeringar i enlighet med hur ekonomin går. The Financial Services Modernization Act bevarat några restriktioner för fusioner och förvärv mellan finansiella tjänsteföretag. Institutet skall ha en tillfredsställande rating från Community Reinvestment Act, som övervakar rättvis utlåningsverksamhet. Dessutom kan finansiella företag inte egna icke-finansiella företag, och vice versa. Icke-finansiella företag, såsom Wal-Mart, till exempel, inte kan driva banker.

The Financial Services Modernization Act berörs av vissa ekonomer och experter, inklusive president Obama, i direkt orsakar 2007 subprime mortgage kris. Det har kritiserats för att vara "corporate welfare" för finansiella institutioner. Försvarare säger lagen att utan den skulle det ha varit svårare att åstadkomma några av de fusioner och försäljningar iscensatt som en reaktion på den pågående finanskrisen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.