Ska jag låna ut pengar till en vän eller familjemedlem?

fattar beslut om att låna ut pengar till en vän eller familjemedlem är tufft. Å ena sidan vill du hjälpa en person som du bryr dig om, men å andra sidan, man undrar om det verkligen är en bra idé att låna ut pengar till denna person. De två viktigaste sakerna att komma ihåg när man beslutar om eller inte att låna ut pengar är att tänka innan du gör det och inte att låna ut pengar som du behöver själv.

För det första, inse att du inte behöver känna sig skyldig Om du inte vill låna ut dina pengar till någon, inte ens en vän eller släkting. Om det finns en orsak bakom den skuld som de gjorde något för dig och hjälpte dig när du behöver det som du egentligen kanske vill låna dem pengar. Om du har pengar och vill göra det då kan du göra det. Om du bestämmer dig för att du vill låna ut pengar, vara noga med att skriva upp ett avtal. Det spelar ingen roll om det är din syster eller bästa vän du vet i årtionden, ett tydligt avtal som undertecknats av båda parter är viktigt. Det är inte en fråga om förtroende, men en klar uppfattning om vad som förväntas. Avtalet bör ha datum och särskilda belopp för återbetalning.

Om du har lite pengar själv du helt enkelt inte kan vara i stånd att låna pengar. Du verkligen aldrig låna pengar som du behöver själv. Om något händer och din vän eller familjemedlem kan inte betala tillbaka pengarna, har du lagt dig i ett farligt läge. En vän eller släkting som bryr sig om du ska förstå det och inte att du känner dig pressad att låna ut pengar till honom eller henne.

Många finansiella experter säger att det enda fall där en person någonsin ska låna pengar är om de verkligen inte behöver medel och verkligen inte förvänta sig att pengarna tillbaka. Annars långivaren är i fara. Du kan också besluta om skälet till pengarna. En ensamstående mamma som kämpar mellan lön kontroller är en sak, medan pengar som behövs för att köpa en storbilds-TV är en helt annan sak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.