Vad bör jag tänka på när man får ett lån med säkerhet?

Det finns mycket att tänka på när du är på marknaden för lån med säkerhet. Från räntor och lånevillkor på säkerheter och krediter, det finns mer att få lån med säkerhet än att bara underteckna ett låneavtal. För att säkerställa att du får det bästa, utan att din ekonomiska framtid på spel, är det klokt att noga överväga varje detalj av lån med säkerhet erbjudande. När du väljer lån med säkerhet, måste du ställa säkerhet som en garanti mot din betalning av lånet. Om du misslyckas med att betala tillbaka lånet har långivaren möjlighet tillträdesdagen för din säkerhet. Ofta när en låntagare förfallodagen för lån med säkerhet, säljer långivaren lånet säkerhet för att återfå en del eller alla de pengar som är skyldig. Dessutom kan låntagarens kredit värdering minska dramatiskt, vilket gör det svårare att få kredit i framtiden.

Tänk efter vad du har att erbjuda som säkerhet för lån med säkerhet. Ofta är fastighet som används som säkerhet. Till exempel kan ett lån vara säkrad med ett hus, bil, konstverket, datorutrustning, eller vad som helst långivaren anser värdefulla nog att acceptera som säkerhet. I vissa fall kan kontant på ett bankkonto även användas som säkerhet. Det är inte alltid nödvändigt för det belopp i banken för att motsvara den mängd pengar som lånats.

Räntorna är en mycket viktig aspekt när du är på marknaden för lån med säkerhet. I grund och botten är räntan en avgift du betalar till långivaren som ligger över lånade kapitalbeloppet. Det är ett sätt långivare tjänar pengar på det belopp du lånar. Det är absolut nödvändigt att handla för bästa möjliga ränta. Den lägre din ränta, desto lägre blir den totala kostnaden för ditt lån.

Sluta inte bara med tanke på räntan på lån med säkerhet. Var noga med att uppmärksamma den effektiva räntan (APR) också. Den effektiva räntan kombinerar den räntesats som med andra lån och avgifter, uttrycker denna kombinerade siffra som en årlig ränta. När du handlar för lån, att jämföra effektiva räntor kan hjälpa dig att avgöra vilka lån gör bästa bemärkelse för din budget.

Ägna stor uppmärksamhet åt villkoren för lån med säkerhet. Lånevillkor innehåller saker som betalningsprogram, straff förskottsbetalning, förseningsavgifter och upprepas avgifter. Här hittar du även information om ökning av din ränta, genom att se över de lånevillkor. Exempelvis vissa långivare ut en höjda räntor om du missar en betalning eller betalar för sent. Läs alltid det finstilta att inte samtycka till något du kommer att ångra senare.

Det viktigaste att tänka på inteckningslån det faktum att du inte har något val . Du kan välja det lån som känns bäst för dig ekonomiskt, utan att komma överens om tariffer och villkor som kan skada dig i framtiden. Innan du skriver ett låneavtal, är du fortfarande i förarsätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.