Vad bör jag tänka på när du gör en Hushållens utgifter?

Ett hushåll budget är ett sätt att hålla dina kostnader i takt med hur mycket pengar du har att spendera, och det kan vara till hjälp för att förstå vilka delar av din budget kan använda några trimning eller expansion. Det börjar med två mycket enkla saker: att veta hur mycket du gör och veta hur mycket du spenderar. När du börjar skapa en hushållsbudget, kan det faktiskt en uppenbarelse att ta reda på hur mycket du faktiskt spenderar, och exakt vart pengarna går, och det är ofta denna kunskap som kan bidra till att informera dina utgifter i framtiden. Det är inte särskilt meningsfullt att göra en hushållsbudget utan att först få en uppfattning om vad du brukar spendera. Ett första steg är att tillbringa ett par veckor till en månad spåra alla dina utgifter. Du kan oftast lista standard kostnader som hyra, bil betalningar av nytta och liknande, eftersom dessa kan vara oföränderligt eller förändras mycket lite. Subtrahera dessa belopp från ditt ta hem inkomst.

För den tid som du spårar dina vanliga utgifter, hålla en anteckningsbok hands och ge dig 10-15 minuter per natt för att spela in alla kostnader. Count allt du tillbringar från balett lektioner på resor till mataffären för att köpa sallad. Inkludera födelsedag presenter, pengar för gas, och några pengar för extra lik äta ute och på väg till filmer eller hyra DVD-skivor. Du vill hålla en löpande summa av vad du spenderar, och där du spenderar dem, så pröva med kategorier såsom: Gåvor, Utbildning, Livsmedel, underhållning och Dining Out. Växelvis använda ett datorprogram som Quicken ®, som hjälper dig att ställa upp dessa kategorier och göra matematik för dig. När du har tittat på dina månatliga utgifter, kommer du vill se var du kan spendera för mycket eller för lite så att du kan skapa en hushållsbudget. Till exempel kanske du inte vill minska din livsmedelsbutik mängder av mycket eftersom de är typiska saker som du behöver. Å andra sidan, om 10-20% av din inkomst används på middag ute, kan du besluta att äta ute i framtiden för att minska kostnaderna. När det går dock inte begränsa alla lyx eller underhållning, men ge dig själv en rimlig mängd behandlar samtidigt kunna strumpa vissa fonder bort. En hushållsbudgeten kan också vara till hjälp om du vill få ner befintliga skulder. Du kan omfördela en del av din överskjutande medel till att betala mer än det lägsta saldot på kreditkort, eller så växelvis kan se om det finns några pengar kvar som kan sparas för framtida katastrofer. Mestadels dock hushållsbudgeten svar på frågan vart pengarna går, och om du ständigt hålla ordning och planlagd budget du vet svaret på denna fråga.

Det är online budget räknare som kan hjälpa, och böcker ägnas åt detta ämne. Ändå ur ett enkelt perspektiv du kan avgöra vilka utgifter du har, där du kan trimma kostnader och där man borde satsa den största delen av dina fonder. När du har en budget upprättas, fortsätter att spåra kostnader eftersom du vet att du bor på budgeten, och regelbundet se över budgeten för att se om stigande kostnaderna håller på att förändra hur din budget fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.