Vad är Securities and Exchange Commission (SEC)?

I USA, Securities and Exchange Commission (SEC) är ett federalt organ som reglerar försäljning och handel med värdepapper och liknande investeringar. SEC skyddar investerare och främjar marknaden för utveckling i syfte att bibehålla USA: s globala roll som ekonomisk powerhouse. Den byrå som grundades 1934 som en del av ett regelverk till följd av händelserna i börskraschen 1929, då den federala regeringen till slut insåg att behovet av reglering av investeringar i USA. Med huvudkontor i Washington, DC, SEC har en styrande fem anställda utses kommissionärer och 11 regionala kontor som ändrar och tillämpa lagar som berör investeringar. En av de viktigaste delarna av SEC: s uppdrag är att bevara ett öppet marknaden. SEC reglerar tungt för handeln med värdepapper i USA, kräver att företagen lämnar många dokument under hela året och kan tillsammans ge en rättvisande bild av bolagets totala finansiella hälsa. Dessa handlingar hålls i en offentlig databas som kan kontrolleras av alla, och är lätt tillgängliga via elektronisk dokumentation Systemkrav på webbplatsen av SEC. SEC kan beställa en revision av ett företag som man misstänker olagliga metoder och föra bryter mot lagen till domstol. Som en del av SEC: s uppgift att skydda investerare, reglerar agentur försäljning och utbyte av lager och de som säljer dem. Börsmäklare, återförsäljare och utbyte måste gå igenom SEC och bli föremål för återkommande kontroller för att försäkra sig om att de betjänar sina kunder. Konsumenterna kan lämna in rapporter om otillbörliga affärsmetoder hos SEC, och bör utnyttja byråns omfattande tillgänglig dokumentation om publika bolag.

SEC är också inriktat på att främja marknadens tillväxt genom fortsatt uppbyggnad av kapital. Företag som är intresserade av att bli börsnoterade måste lämna in sina handlingar till SEC innan en börsintroduktion, och SEC har en stor personal för att hjälpa företag att uppfylla kraven SEC regler. Företag som måste lämna in sina handlingar till SEC använder en stor databas med dokument som innehåller anvisningar och föreskrifter och kan också rådgöra med SEK personal att se till att de följer lagen.

En annan viktig funktion av SEC är konsumentupplysning. Alla som är intresserade av att investera kan få tillgång till värdefull information och råd via SEC, inklusive publikationer och workshops om säker investering. SEC kan också erbjuda information om karriärmöjligheter på investeringsområdet, och upprätthåller en personal för att hantera klagomål från konsumenter och frågor. Om en konsument klagomål anses värda att utredningen får SEC föra den felande företag eller en enskild inför rätta i en domstol, och kan få tillbaka illegala vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.