Är det billigaste Personliga Lån Necessarily det bästa alternativet?

Shopping för ett personligt lån är inte alltid en lätt uppgift, och många rekommenderas att leta efter de billigaste personligt lån möjligt. Detta kan vara bra råd för vissa människor. Men det är bara en av de faktorer som bör beaktas när de söker lån. Den billigaste personligt lån kan komma från en familjemedlem eller nära vän. Det kan ha låg ränta eller ingen ränta alls, inga lån avgifter originalframställning och flexibel återbetalning. Folk ska alltid överväga dolda sociala /emotionella kostnaderna för denna form av lån. Några saker att beakta bland annat följande:

  • Vad händer med relationer om lånet inte kan betalas tillbaka?
  • Har lånet gör långivaren känner sig manade att kommentera personliga insatser av låntagarens?
  • Finns det vissa förväntningar i samband med lån, till exempel gunst, sysslor, krav som måste uppfyllas för att hålla långivaren lycklig?
  • Har en komplicerad emotionell förbi med långivaren skapa obehagliga känslor låna pengar?
Det är mycket tydligt av dessa frågor som de billigaste personligt lån från familj och vänner kanske inte alltid är en bra idé. När det finns ett gott förhållande mellan långivare /låntagare, det fortfarande kan vara en klok idé att diskutera några av dessa frågor före ett lån transaktion. Skapa ett avtal om återbetalning kan vara bra också. på den öppna marknaden, kanske den billigaste personligt lån är mest attraktiva. Men vad menas med billigast? Låg ränta är en definition av låg kostnad, medan andra kan innehålla förväntas avgifter för försenade betalningar eller förtida återbetalning, och avgifter har använts för lånet.

Längd på lån måste jämföras med räntan på grund av längre lån kan betyda att betala mer pengar. Ibland kan en kortare lån med högre ränta fortfarande kostar mindre totalt sett än ett längre lån med låg ränta. Avgöra vad som verkligen är det billigaste personligt lån vettigt.

Denna fråga tar upp en viktig punkt. Lån betalningar måste vara överkomliga. Om kostnaden för betalningar är för hög, kan folk default snabbt på lån. Ibland är det bättre att betala mer pengar över en längre tidsperiod än risk försumlig, i vilket fall, är det billigaste personligt lån inte det bästa alternativet.

Ett annat område av ersättning är om att få en säker eller lån utan säkerhet. Typiskt den billigaste personligt lån från banker eller andra långivare är säkrad. Detta innebär någon typ av egendom som används för att garantera återbetalningen, och om återbetalning inte sker denna egendom kan utmätas. Samtidigt som säkerheten är meningsfullt att många låntagare, skulle en del människor hellre betala extra intresse att skydda sin egendom från utmätning. Med ett lån utan säkerhet, borde oförmåga att betala inträffa, skulle långivaren inte har rätt till bostäder, bilar, et cetera från låntagaren.

Det är ganska uppenbart att det billigaste personligt lån inte alltid det bästa bemärkelse. Det finns en mängd olika överväganden kring ämnet för att låna pengar. Vad verkar klokt är att utvärdera vart och ett av dessa för att bestämma vilken väg och vad lånet är den bästa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.