Vad finns några enkla sätt för barn att spara och investera pengar?

Barn är aldrig för ung för att börja lära sig olika sätt att spara och investera klokt. I själva verket finns det många sätt för barnen att spara som kommer att få dem att känna rätt och bana väg för välstånd när deras når vuxen ålder. En av de mest populära sätten för barn att spara har alltid varit att ge dem bidrag. Föräldrar bör uppmuntra sina barn att spara en del av den så snart de får det, och bädda in dem vikten av att sätta undan pengar för ett större mål. Föregå med gott exempel också hjälper, eftersom barn tenderar att imitera föräldrarnas sätt med pengar.

Om detta inte fungerar, finns det några knep som kan användas som sätt för barnen att spara. Exempelvis vissa föräldrar öppna ett sparkonto till sina barn, och uppmuntra dem att lägga undan pengar varje månad. Varje gång barnen göra en insättning kan föräldrar matcha beloppet. Det sättet, ett barn som att spara $ 10 US dollar (USD) är faktiskt få 20 USD i hans eller hennes konto. Enbart detta räcker ofta incitament för barnen att öka sina besparingar.

Andra sätt för barnen att spara pengar fokusera på att hjälpa dem göra kontanter, så att de kan lära sig vikten av surt förvärvade pengar. Detta kan ske genom att "betala" dem för att göra sysslorna i huset snarare än att utgöra ett bidrag. Eller du uppmuntra dem att ta in ytterligare sysslor under sommaren, även ett jobb kan vara ok för äldre barn.

En av de mest förbisedda sätt för barnen att spara investerar. Barn över 12 är ganska kunniga, och de kan lära om mäklare, investeringar och avkastning på lång sikt. Aktiefonder är ett bra alternativ, eftersom de är lättare att förstå, och ge barnen en chans att engagera sig i processen.

Det finns många sätt för barnen att spara, och slutligen, vad fungerar för ditt barn, är den rätta. Det viktiga är att komma igång tidigare och uppmuntra barnen att spara regelbundet, så att de kan lära sig värdet av att spara och investera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.