Vad är skillnaden mellan en Kassans Kontrollera och bank Check?

En cashier's check är en som redan betalat för, som liknar en postanvisning. Det är ofta också kallas en bank check, så kassan kontroller och bank är egentligen bara två namn för samma sak. Kassans kontrollerna ofta föredrog att regelbunden personlig kontrollerna på grund av ökad säkerhet. När någon frågor en check, det stöds av deras konto, medan en cashier's check backas upp av ett helt finansiellt institut, eftersom banken köpte den från emittenten. Detta gör det en garanterad betalning.

Kassans kontroller finns eftersom många privatpersoner och företag är försiktiga med att acceptera regelbundna kontroller, eftersom kontrollen författaren kunde tänkas tömma hans konto innan kontrollen försvinner. När kontroll utfärdas, finns det inga garantier för att medlen som finns, än mindre tillgängliga omedelbart. Därför är det en chansning för partiet accepterar kontrollen, varför många människor bara ta personliga checkar från människor de litar på.

Däremot får en cashier's check betalas i förskott. Den person som vill utfärda en sådan kontroll måste gå till banken och betala för det, och sedan ge det till mottagaren. Inte den utfärdande banken kollapsar nästa dag, är cashier's check garanteras. På detta sätt är det lika säkert som kontanter, men lättare att skicka med posten. Det finns ett pris för denna säkerhet, dock. Medan de personliga kontroller har endast en engångsavgift bokningsavgift och kostar inget att fråga, kan kassan kontroller blir dyrt att köpa. Priset är ofta värt det för de flesta människor på grund av bekvämlighet, men på grund av den extra kostnaden, kan en del människor föredrar att skriva en regelbunden kontroll från sitt konto gratis om möjligt.

Även om denna metod anses nästan lika säker som kontanter, cashier's check bedrägerier förekommer. Likaså att skapa falska räkningar eller skriva dåliga kontroller av ändamålet, vissa människor tjänar pengar genom att utnyttja det förtroende som tas i kassan kontroller. Sådana brottslingar kommer att ge andra en cashier's check för mer än det belopp som begärts under ett köp, och helt enkelt begära kontanter tillbaka från säljaren. I sådana fall visar det sig att kassören som kontrollen är antingen inte är giltig för det belopp som rapporterats, eller inte riktig alls. Tyvärr kan bankerna ta några dagar att inse detta, och om det är för sent, måste kontrollera mottagaren betala tillbaka banken med pengarna han faktiskt inte har. Sådana exempel på bedrägerier som äger vanligen rum online.

På grund av dessa skillnader, många säljare begära en cashier's check som det lämpligaste betalningssättet när det handlar om personer som de inte känner. Detta fungerar för många allmän försäljning. Det kan vara lättare att acceptera en check dragen från ett personligt konto från någon som säljaren känner till, men ett sådant förtroende är inte rekommenderas online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.