Vad är skillnaden mellan Cash och periodiserad redovisning?

Redovisning enligt kontantmetoden och periodiserad redovisning är två liknande metoder för att bibehålla korrekt redovisning. Medan de två strategier har många gemensamma aspekter finns två viktiga skillnader som skiljer varje metod från den andra. Huvudsak kokar skillnaden mellan kontanter och periodiserad redovisning ner till vägen debiteringar och krediter som tillämpas i bokföringen processen.

Att förstå skillnaden, är det först nödvändigt att definiera varje typ av redovisning process. Kontantprincipen, som även kallas kontantmetoden redovisning, tillåter för erkännande av inkomsten när den tas emot. Detta innebär att fakturerade inkomster räknas inte som en tillgång till dess betalning för fakturan är faktiskt i hand. Samma tillvägagångssätt används debiteringar på att alla utgifter läggs inte upp förrän de betalas ut.

Däremot känner igen periodiserad redovisning inkomst vid den tidpunkt det är förtjänat. Som varor eller tjänster som faktureras, finns fakturor postat och räknas som tillgångar. De förblir i detta tillstånd tills det nominella värdet av fakturan krediteras av någon anledning. På samma sätt är alla kostnader också ut när de uppkommer eller en faktura för dessa kostnader tas emot, och förblir öppen tills de kostnader betalas.

De flesta mid-nivå och stora företag idag tenderar att förlita sig på användningen av periodiserad metod snarare än kontantprincipen. Att göra så tillåter ett företag att bestämma en överblick hur mycket kontanter i handen, hur mycket är för närvarande pågår i obetalda fakturor och vilka löpande kostnader väntar på betalning. Samtidigt är många människor tenderar att gå med en kontantprincipen strategi för hemmet budgeten, tenderar att lägga inkomster som användaren tar emot och skickar meddelanden betalningar för kostnader när de skickade ut.

Småföretag ibland fortfarande använder den metod kontantprincipen, vilket kan komplicera saker när ett litet företag kontaktas av en annan enhet som utbjuds till försäljning eller fusion med ett annat företagsenhet . Av denna anledning är det alltid en god idé att inte ta en eller andra metoden används. Ta sig tid att kontrollera den metod som används kommer att eliminera en hel del förvirring och missförstånd på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.