När är det säkert att ge ut säkerhetskoden på baksidan av mitt kreditkort?

säkerhetskoden på baksidan av ditt kreditkort, som äldre kreditkort inte kan ha, är en tre eller fyra siffror som används för att verifiera att du verkligen håller kortet. Det kallas också en CVV-eller CV2. Det finns många frågor om när det är säkert att ge detta säkerhetskod ut, och när du inte bör släppa denna information.

Generellt var avsedd säkerhetskoden för extra skydd när du köpa saker på Internet. Den används för att verifiera att du faktiskt har rätt att använda kortet, och att du har all information på kortet. Eftersom en online köp inte visar ditt kort till säljaren, vill de inte göra en försäljning till någon bedrägligt med de viktigaste och utgångsdatum, som kan vara stulna från framsidan av kortet.

Det är därför du aldrig bör släppa säkerhetskoden när du är närvarande vid en försäljning. Det syns inte när kortet skannats, eller när en kopia av kortet är tryckt på kvittot. Människor som stjäl information, inklusive vissa människor som arbetar vid point-of-köp företag, inte har all information som behövs för att göra de flesta köp via Internet. Naturligtvis inte alla företag online be om dina CVV, och det kan vara en bra idé att bara använda leverantörer som kommer att kräva denna information när du handlar på Internet, för att stödja de försäljare som försöker stoppa olaglig användning av ditt kort.

Även med brandväggar, säkerhetssystem, och allt annat på plats, kan du inte vara 100% säker på att ge ut din personliga kod på Internet garanterar din säkerhet. I samtliga fall där man lämnar alla relevanta uppgifter som behövs för att göra köp via Internet, finns det en chans att människor tar denna information kan stjäla den. Det är därför du måste se säkerhetskoden som endast en metod för att försöka förhindra att Internet-bedrägerier. Noggrann granskning av avgifter på ditt kreditkort, och inte ge denna information ut till okända säljare är också viktigt.

Du kan vara säker på större och mer välrenommerade leverantörer När du blir tillfrågad om din säkerhetskod. Du bör nog undvika att ge denna information ut till säljare du aldrig hört talas om tidigare, och som inte verkar ha för höga halter av trafiken till webbplatsen. Du kan också ombedd att ange din säkerhetskod nummer när du köper saker på telefon, och du bör nog inte ge denna information på om du är på en mobiltelefon på allmän plats. Det är mycket tydligt om, att om du köper något personligen, bör en återförsäljare ber aldrig, inte heller om du skulle lämna ut ditt CVV. Med kortet i handen, kan alltid kontrollera din rätt att använda kortet genom att be för andra identifiering, varje ansökan om CVV om återförsäljaren kan fysiskt visa ditt kort bör tillgodoses med avslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.