Vad är diamantslipning?

diamantslipning är praxis att räkna en oslipad diamant i ett mångsidigt och polerad ädelsten eller ädelstenar. När utföras av en erfaren specialist, diamantslipning avsevärt ökar värdet av sten, särskilt när det gäller stora diamanter, men det är också lätt att göra fel som helt kan förstöra diamanten. Diamond fräsar tåg traditionellt lärande, att lära av fräsar mästare diamant som ofta är familjemedlemmar.

Diamond specialister ibland kallas en diamantaires. En diamantaire kan vara en diamant cutter, eller en återförsäljare. I båda fallen han eller hon vet allt som finns att veta om diamanter. En diamantaire kan titta på en oslipad diamant och se potentialen i sten, och kan bedöma ett snitt och slipade diamant för färg, klippa, klarhet, och Carat storlek, letar efter den berömda "Four Cs" som bestämmer priset en diamant kan hämta på marknaden.

Folk har gruvdrift, kapning, slipning och diamanter i tusentals år. Historiskt låg fokus på att behålla hög karat storlekar, ibland på bekostnad av briljans. Gammaldags nedskärningar kan vara stora med minimalt svinn, men de kan producera avtrubbade stenar. Modern diamantslipning försöker att minimera mängden avfall, men det är också inriktat på att skapa en sten som är glänsande och lysande, och ibland måste skära 60% eller mer av grov bort.

Processen med diamant skärning börjar med planering. För små stenar, planering består vanligen av kontroll stenen uppenbara brister och välja ett snitt som bäst passar den formen. För större stenar och så kallade fancy diamanter, är planeringsprocessen mer komplicerad. När det gäller fantasi diamanter, är färgen behålla en viktig aspekt av styckningen. Funderar du på brister i sten är också kritisk, som utvecklar en nedskärning som kommer att reflektera ljus för att skapa den briljanta samband med diamanter. Vissa stenar kräver anpassade nedskärningar, snarare än generella, och en hel del matematik är inblandade i planeringsstadiet.

Nästa, stenen är sågade eller kluvna längs en befintlig fel att skära i grov form . Ibland kommer en stor sten delas i flera bitar för kapning och slipning separat, medan i andra fall, stora delar av grov avlägsnas vid detta stadium. Därefter är diamant avjämnade eller gördlad, en process där stenen gnids mot en annan diamant för att utveckla en aspekt. Denna process kan utvecklas friktion och hög värme, så stenar kan kylas under girdling processen för att förhindra sprickbildning. Efter girdling kan diamanten vara polerade, tvättas, och säljs.

Denna finstämda diamantslipning processen används endast för gem-kvalitet diamanter, som diamanter inte måste förberedas med sådan omsorg. Vissa diamant fräsar hantera sten än diamanter, som smaragder och rubiner, medan andra fokuserar enbart på att arbeta med diamanter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.