Vad är skolan?

Offentliga skolor kan vara mycket olika typer av utbildningsinstitutioner, beroende på vilket land som diskuteras. I större delen av världen, en offentlig skola är en utbildningsinstitution drivs och finansieras av regeringen, vanligtvis genom skatter. I Storbritannien och tillhörande commonwealths, offentliga skolorna är fristående eller privata institutioner som drivs av andra organisationer än regeringen.

Med undantag för den brittiska modellen, offentliga skolor är ett resultat av idén att en regering har visst ansvar för utbildning av sina medborgare. Som en följd av de flesta offentliga skolorna är fria att delta i, eller ta ut en liten avgift material. Länder följer mycket olika skolgång modeller, men de flesta erbjuda allmän utbildning genom hela barndomen och in i senare tonåren.

Vissa länder, såsom Danmark, ger också gratis universitetsutbildning till studenter som är medborgare, medan många andra har någon form av delvis statligt subventionerade universitetets program. I USA, driver regeringen hundratals statliga högskolor, men eleverna måste betala kursavgifter och andra avgifter. Även om det finns vissa statliga lån och ekonomiskt program stödet tillgängligt för amerikanska studenter, många experter tror att de misslyckats med att subventionera statsstyrda universitet kommer att leda till en mindre utbildade allmänheten samt att skapa ett stort antal unga vuxna med stora låneskulden . I Storbritannien, är en allmän skola definieras som motsatsen form av institution. Kommunala skolor i hela Storbritannien, Wales, Nordirland och tidigare brittiska territorier som Indien och Pakistan är privatfinansierade skolor som ofta tar ut höga terminsavgifter och att ställa höga tillträdeskrav. Undervisning för Storbritanniens modell offentliga skolor ofta inkluderar mat och husrum, och många av eleverna bor på skolan under terminstid. Många kommunala skolor i Storbritannien funktionen imponerande akademisk historia liksom en lång tradition av familjens närvaro över generationer.

Australien upplever ett intressant utblandad form av offentliga skolor, teckning från både brittiska arvet och de vanligaste begreppen offentlig utbildning. Medan skolorna betalas av staten, akademiskt avancerade studenter kan ansöka om att snabbare program som kallas regeringen selektiv skolor. Dessa institutioner är jämförbara med college-prep skolor och har mycket konkurrenskraftiga atmosfär. För de oförmögna eller ointresserade av accelererad utbildning, verkar den australiska regeringen också allmänheten skolor. I de flesta länder där den offentliga utbildningen gemensamma, obligatoriska skolgången till en viss ålder eller klass nivå. Att bli en offentlig skola lärare, de flesta länder kräver vissa examina från ackrediterade universitet, samt goda allmänna stående. Regeringar ofta hålla koll på det offentliga utbildningssystemet genom användning av hela systemet standardiserade tester. Dessa tester är visserligen mycket kontroversiellt i att bestämma intelligens eller förmåga, tjänar som en indikation på grundläggande kunskaper som läskunnighet och enkel matematik.

Fördelarna med ett offentliga skolväsendet är uppenbara i princip, om än inte alltid i praktiken. Ett land med en utbildad befolkning är avsedd att öka kompetensnivån i arbetskraften och förbättra den offentliga debatten. Informerade medborgare kan vara mer benägna att noga genomtänkt beslut om landets framtid. Om de flesta samhällen faktiskt nå höga mål för den offentliga utbildningen tveksamt, men ändå de flesta experter är överens om att dessa mål är avgörande för välbefinnandet hos staten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.