Vad är en Brandstång?

En Brandstång är en stolpe installeras i brandstationer som är mer än två våningar höga, så att brandmännen kan glida snabbt ner stången för att nå utrustningen på bottenvåningen. Idag är de flesta brandstationer är en lång historia, så Brandstång är inte nödvändigt, men vissa äldre två våningar stationer fortfarande ha stavar på plats, och ett antal museer tillägnade historia brandmännen har också sådana stolpar på displayen.

Tanken med Brandstång tycks ha uppstått under 1870-talet i Chicago, Illinois. Ursprungligen hade brandstationer minst två nivåer, att ha ett område till stabila hästar och förvara utrustning, och att ha ett område för brandmännen att leva och lounge. När en brand samtal kom in, tvingades besättningen på stationen att tävla nerför trappan, ibland skapar en pileup och betydligt långsammare deras svarstid. En anonym brandman stationerad någonstans i Chicago insåg förmodligen att det skulle gå snabbare att bara hoppa ner till bottenvåningen, men att detta kan vara mycket farlig. Genom att installera en stång, kunde brandmännen gå till våningen under när du använder stången att kontrollera sina nerförsbackar, se till att de kom säkert. Medan den första Firehouse med en påle var otvivelaktigt ett föremål för hån, uppfinningen snabbt fångades på, eftersom det skär svarstider ner, så att brandmän för att komma till bränder snabbare. De tidigaste Fireman's polacker trä, men de flesta stationerna snabbt bytte till polerad mässing. Trä medför betydande splittring risk, även om de är väl omhändertagna, och det skapar mer friktion, vilket skulle ha bromsat nedstigande brand besättningar. Mässing och andra metaller inte Splinter, och ger mindre friktion, gör att människor kan gå ner snabbare, plast kan också användas för att göra brandman poler, av samma skäl. Självklart skulle förutom en stång, en brandstation har haft trappor, för att komma tillbaka upp till övre våningen och berättelser.

Idag är det Brandstång ses som lite av en anakronism. Många bränder avdelningar är bekymrat över att sådan poler kan vara farlig, eftersom det finns en risk att falla, och de har uppmuntrat enda berättelse byggandet och avskaffande av polerna från sina anläggningar så att brandmännen inte skada sig. Har dock Brandstång bli en symbol, och sådana stavar kan ses på lekplatser och på andra platser också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.