Vad är Drosteeffekten?

Drosteeffekten är en speciell typ av visuella effekter som uppstår när en bild innehåller en mindre version av sig själv. Dessa rekursiva bilder kan eventuellt upprepa oändligt, även om de i slutändan begränsas av bildens upplösning, och de anses vara en form av konstig loop. En konstig slinga är en sorts självrefererande paradox, där man går tillbaka till startpunkten efter att ha följt ett antal steg i en hierarki. Det här konceptet har funnits i konst under en ganska lång tid, och vid ett tillfälle var det känt som mise en abyme Denna term används fortfarande i heraldik. Namnet "Drosteeffekten" myntades för att referera till en berömd kakao företagets förpackningar som skisserat en målning av en sjuksköterska som innehar en bricka med kakao, tillsammans med en bild av kakao paket. Ett sätt att skapa en version av Drosteeffekten är att sätta upp två speglar så att de återspeglar varandra. Om du steg framför speglarna, ser du dig oändligt, till dess att bilden av dig själv blir för liten för att kunna skönjas. Många upplever den här versionen av Drosteeffekten i klokt speglade badrum och sovrum, och vissa människor tycker att det är lite enerverande och förvirrande.

berömda konstverk även versioner av Drosteeffekten, såsom målningar som en spegel i målningen visar bilden, eller verk av surrealisten art som förekommer många upprepningar av en bild inne i sig själv. Det är också möjligt att skapa photomanipulations som visar Drosteeffekten. En gång i tiden var Drosteeffekten mycket vanliga på förpackningen, och nästa gång du är på marknaden, kanske du vill titta runt för några exempel. I produktförpackningen som använder Drosteeffekten, kan du oftast se en kopia av produktpaket som innehas av den person som på paketet, och i vissa fall, om du tittar noga, funktioner replikation av produktens förpackning annan kopiering.

En del människor tycker om att skapa konstverk som använder Drosteeffekten, och det kan vara en utmaning att se hur många kopior av en bild kan få plats i en bild. Ju mindre kopiorna blir, desto svårare är det att skapa replikationerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.