Finns det Modern Pirates?

När tänker de flesta på pirater, de tycker om maritima piratkopiering, där människor ombord på fartyg för att ta last, kidnappning besättningsmedlemmar, eller ta personliga ägodelar. Modern sjöfart pirater Det finns förvisso, tillsammans med en ny form av pirat: programvaran pirat. Piratkopiering är ett mycket större problem än sjöfart piratkopiering innebär stora förluster av inkomster årligen för skivbolagen, programutvecklare och andra företag inom mjukvara och industri. I den maritima känslan, moderna pirater mycket arbete liksom sina gamla kollegor. Deras mål är att överbelasta ett fartyg med ett överraskande anfall så att de kan ta varor som skulle vara värdefullt för dem, allt från transporter av kontanter till produkter som kan säljas eller säljas. Färre än 300 piratattacker inträffar varje år, främst i Indiska oceanen och Stilla havet, men dessa attacker mål värdefulla laster, och genererar betydande avbrott i intäkter. Några har resulterat i långvariga militära standoffs, med pirater tar kontroll över ett fartyg och vägrar att släppa den tills deras krav uppfylls.

Moderna pirater är lite annorlunda från pirater fordom. Historiskt seglade pirater kontinuerligt, regelbundet tar över nyare och bättre fartyg för att bedriva byte. Moderna pirater, dock leva på land, montering uppdrag i motorbåtar och andra snabba farkoster för att attackera fartyg som de nära stranden. Piratattacker är speciellt vanliga runt tropiska atoller och kluster ö, där det är svårt för fartyg att hålla sig borta från stranden, vilket gör dem sårbara för piratattacker.

Moderna pirater strejk på natten, i vetskap om att de kommer att bli svårt att se i mörkret, med kämpar krokar gå ombord på fartyget. Vissa fartyg har dyra belysningssystem som regelbundet sopa sina sidor och däck för att avskräcka pirater, men det är svårt att hålla moderna pirater utanför ett stort fartyg, eftersom ljus och besättningsmedlemmar kan inte vara överallt samtidigt.

Pirates tenderar att rikta stora lastfartyg och tankfartyg, eftersom dessa fartyg är ofta minimalt bemannade. Kraftig automatisering av ombord funktioner gör att företag kan skära ner radikalt på besättningsmedlemmarna, och den lilla besättningen är lätt att överbelasta med våld, i synnerhet med vapen som granater och kulsprutor. När pirater tar kontroll över fartyget, kan de försöker gisslan hela fartyget, eller de kan stjäla gods innehållet i fartygets säkra och personliga ägodelar i besättningen. Besättningsmedlemmar kan också hållas som gisslan för lösen eller säker passage för piraterna.

Ett antal åtgärder har vidtagits för att bekämpa moderna pirater, allt från att öka polisens och militär närvaro i områden utsatta för piratkopiering installera spårningsverktyg i fartyg, så att avvikelser i regelbunden kurs kan omedelbart identifieras. Vissa fartyg segla med en säkerhetsgrupp, särskilt kring piratkopiering utsatta regioner som Somalia, och de stora rederierna betalar också stora försäkringspremier att piratkopierade last kan ersättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.