Vad är en bok bedömning?

En bok bedömning är en bedömning av värdet av en bok. Boka bedömningen är en rutinmässig del av arbetet på används bokhandlar och antika företag som hanterar böcker, och båda dessa typer av företag är goda källor till rekommendationer för bok bedömare. För lekmän som inte känner till alla detaljer i bokförda värden, att få en bok bedömning kan vara mycket viktigt vid försäljning eller avyttring av en bok. Boka bedömare anser att ett antal faktorer när de bedömer en bok att bestämma dess värde. Villkoret i boken är en faktor, men så är det titel, upplaga, och den ovanliga i boken. Beaktas tillsammans kan dessa faktorer användas för att bygga en bild av hur mycket boken skulle sälja för på den öppna marknaden eller på auktion, och uppskattningen av värdet kommer att ingå i utvärderingen.

Bara för att en bok är gammal betyder inte att det är värdefullt, och samma sak gäller för första utgåvor. Ett bleknat får BUTIKSSKADAD volym vara ganska värdefull på grund av sin sällsynthet, medan en ren bok med författarens autograf kan vara av föga intresse. För att veta hur mycket en bok är värd, behöver någon erfarenhet av boken behandlar och litteratur handel. Många bokar återförsäljare har historier att hitta diamanter i grova vid sparsamhet butiker, gård försäljning och andra säregna platser, vilket visar att värdet av en bok är ofta dolda. Skrupelfria försäljare kan till och med medvetet betalar ett mycket lågt pris för en oförsiktig säljare för en bok som de vet är värdefullt i syfte att dra. Det finns flera skäl att söka bok bedömning. För samlare av sällsynta böcker, med en bok bedömas före köp, om möjligt, är en mycket bra idé, och bedömningar kan också höja försäljningsvärdet av en bok, när de utförs av en känd källa. Vissa tycker också att särskilt försäkra sina sällsynta och värdefulla böcker, i vilket fall bedömningen kan krävas av försäkringen bedömning. Bedömningen kan också begäras i samband med att värdera ett gods.

Som med någon typ av bedömning är det en bra idé att få en bok bedömning från en neutral part, för att säkerställa att bedömningen är ärlig och värderingen är rättvis. Försäkringsbolag, bokhandlar, antikvitetshandlare och auktionshus kan alla lämna rekommendationer, och folk bör undvika att ha en bok bedömas av någon som har ett intresse i försäljningen av boken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.