Vad är en Samuraj svärd?

en samuraj svärd är ett svärd av den typ som vanligen utförs av samurajer, japansk krigare som frodades genom 1800-talet, då Japan öppnades för handel med västvärlden och den japanska statsskick radikalt förändrats, vilket gör att samurajerna tradition föråldrade. Svärdet som är klassiskt förknippas med Samurai är en Katana , som en böjd lång svärdet ingick i kriget redskap flesta samurajerna. Innehav av Katana var så kritisk att många samurajer anses sina svärd som en förlängning av sina själar, och det är inte förvånande att Katana ses som själva sinnebilden samuraj svärd. Katana är så berömd att vissa människor använder termen allmänt hänvisa till alla japanska svärd. I själva verket borde ett japanskt svärd mer korrekt benämns " nihonto , eftersom det finns en rad olika stilar och typer av svärd tillverkas i Japan. Traditionell swordsmithing är fortfarande i högsta grad levande i Japan, för människor som är intresserade av att se och studera de tekniker som används för att tillverka värjor samurajerna era. Förutom Katana , som utvecklats från flera äldre vapen, mest samurai också gjort en Wakizashi , ett kort svärd. Denna pistol var också känd som "ära bladet" och Samurai sällan överlämnat sin ära knivar. Även i privata hem där slitaget på vapnen inte var tillåtet, en samuraj kunde bära hans Wakizashi . Kombinationen av Katana och Wakizashi var känd som DAISHO , ett ord som betyder "stora och små. "

A liten dolk kallad tanto gjordes också av många samurajer, förutom ett tveeggat Långsvärd, Tsurugi . Flesta samuraj som även andra vapen, och var skickliga på att använda en mängd olika vapen.

Katana har blivit en stark symbol för samurajernas tradition och livsstil, och det är svärdet oftast nämns när man diskuterar en "samuraj svärd. " Många museer tillägnade japanska historia och historien om vapen hålla en Katana till hands som ett exempel på klassisk swordsmithing och en typ av samuraj svärd, och några privata samlare också hålla de här bladen ut personlig eller historiskt intresse.

p

Människor som är intresserade av att köpa en samuraj svärd bör vara medvetna om att en traditionell Katana kan vara extremt dyrt, och särskilda exporttillstånd kan åläggas att ta en från Japan, speciellt om det är en antik. Dessa svärd kräver också regelbundet rutinmässigt underhåll, liksom alla vapen, och några swordsmiths tror att Katana måste vara skräddarsydd för ägaren, och de kan vägra att sälja svärd till människor om de tror att köpare och Svärdet är en dålig match.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.