Vad är en Futakuchi-Onna?

En Futakuchi-Onna är en legendarisk japanska monster, eller yokai . Namnet Futakuchi-Onna betyder "två-mouthed kvinna" och som namnet antyder, har denna typ av monster en andra funktionell mun i nacken. Futakuchi-Onna utspritt japansk folklore, där den andra munnen är oftast resultatet av en förbannelse eller andra övernaturliga orsaker.

Den andra munnen av Futakuchi-Onna måste äta, ofta mycket mer än en vanlig mun. Om det inte utfodras, kan det börja mumla och hota Futakuchi-Onna, och det kan bli smärtsamt och börjar skrika. Håret på en Futakuchi-Onna sägs ibland att bli tentakel-liknande, plocka upp kvinnans mat från tallriken och utfodra den andra munnen. I många berättelser, blir en kvinna Futakuchi-Onna efter uthyrning hennes styvbarn svälta ihjäl, i sådana fall, det döda barnets ande effekter förbannelsen och kan till och bosätta sig i kvinnans kropp. I andra berättelser, Futakuchi-Onna är hustrur till girigbukar, som blir förbannade på grund av sina mäns snålhet. I en berättelse, blir en kvinna en Futakuchi-Onna efter makens slår baksidan av huvudet med en yxa. Istället för healing, blir såret en andra mun som måste matas.

En av de mest välkända Futakuchi-Onna historier berättar om en man som valde sin brud för att hon aldrig åt en sak. Som en girigbuk, kunde han bär inte tanken på att utfodra en annan mun än sitt eget, så det faktum att hans hustru aldrig åt var en stor attraktion. Men märkte han snart att hans förråd av ris var mystiskt förbrukats. När han spionerar på sin hustru en dag för att se vad som pågick, upptäckte han att hon var en Futakuchi-Onna. Han såg en gapande mun öppen i nacken, och när hon obunden hennes hår, skyfflas det enorma mängder ris till den andra munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.