Vad är Blame Game?

Termen "skylla på varandra" används ofta för att beskriva ett fenomen som sker i grupper av människor när något går fel. Huvudsak alla medlemmar i gruppen att försöka föra över skulden på, överser med ansvar för frågan. Den skylla på varandra kan det bli ganska komplicerade och invecklade, och människor som inte är bra på att spela tillsammans kan finna sig själva som drabbas hårdast av illvilja som en följd av vad som gick snett. Förutom att det är frustrerande och ett slöseri med tid, kan de skylla på varandra också vara mycket kontraproduktivt. Genom att flytta fokus till som gjorde misstaget som ledde till problemet, avleder skylla på varandra folk från varför problemet uppstod i första hand. Som ett resultat kan gruppmedlemmarna gå miste om en värdefull och lärorik erfarenhet som skulle ha gjort det möjligt att undvika sådana misstag i framtiden.

För att spelet skulden att vara effektiv, en mitt-till stora grupp behövs, och en hierarki är idealisk. Exempelvis kan ägaren till ett företag identifiera ett problem och diskutera det med en chef, som pekar finger åt en annan chef eller staffer. När de ställs inför, kommer den tummade person överföra skulden på någon av lägre rang, eller annan medarbetare, och så vidare, tills alla i branschen påstår sig veta något om problemet och dess orsak.

motiven bakom skylla på varandra är naturliga. Många vill vara gillade och accepterade, och de är rädda att ta ansvar för en fråga kommer att få dem att umgås med och det skulle kunna leda till att bli avskedade eller straffas på annat sätt. De flesta människor vill också se bra ut i ögonen på sina medarbetare, så att de inte vill bära skammen att vara ansvariga för ett problem. Som ett resultat kommer människor passerar skulden på snarare än att hantera det, vilket kan vara särskilt frustrerande för personer som verkligen inte är inblandade i frågan. Ett sätt att undvika att skylla på varandra är att använda mycket öppna, transparenta förfaranden som lätt kan följas upp, och att människor har ansvar för särskilda hotspots. Till exempel i slutet av dagen, kan en person förväntas att låsa upp ett företag, undertecknande av på en lista som visar att han eller hon har gjort det. Den kan också bidra till att skapa en miljö där människor belönas för att ta ansvar, även för misstag, eftersom dessa misstag används för att lära sig, gynnar gruppen som helhet. är vissa psykiatriska sjukdomstillstånd är nära förbunden med skylla på varandra. Personer med sociala störningar, till exempel, kan frestas att skylla på andra människor för deras misslyckanden eller kamp med samhället, och skylla på varandra är särskilt nära samband med bipolär sjukdom. Personer som arbetar med personer som har sådana villkor på daglig basis kan erbjudas utbildning eller stöd för att hjälpa dem hantera de skylla på varandra och andra frågor som kan uppkomma då interagerar med psykiskt sjuka.

Den skylla på varandra är också vanligt i politiken, ett område där människor tenderar att ta åt sig äran för framgången och samtidigt minimera fel. Politiker tenderar att njuta en möjlighet att föra över skulden för ett katastrofalt misslyckande till en rival.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.