Hur kan jag Fight Lathet?

Ett antal personer får precis så mycket sömn för att göra det genom en genomsnittlig arbetsdag, med kanske lite energi över för middagen. Tiden, alla dessa oavslutade sysslor och ouppfyllda personliga intressen hopar sig kring dem. Av helgen, är allt hopp om fullföljandet av något konstruktivt borta och resultatet är lättja. Lättja kan besegras, men när en del förändringar har gjorts i ditt tankesätt.

Ironiskt nog, är ett sätt att bekämpa lättja att få mer sömn. Många människor är ständigt sova berövas, eftersom de stannar upp för sent för att varva ner och få upp alltför tidigt för att förbereda arbetet. Sömn berövade människor är benägna att satsa all sin energi på jobbet och har liten motivation när de kommer hem. Lättja arbetar hand i hand med brist på motivation och en tendens att förhala. Genom att justera din sömn schema för att ge ett par timmar av meningsfull vila, kan du bekämpa känslor av lättja hela dagen. Ett annat sätt att kämpa lättja är att ändra din inställning från passiv till aktiv. Vissa människor behandlar sina liv som om en osynlig TUKTOMÄSTARE sköt och dra dem från projekt till projekt. Andra tar en mer aktiv strategi, som ser varje projekt eller uppdrag som en utmaning bara de själva måste övervinna. Lättja enheter när du inte längre känner ansvar för ditt eget liv. Ändra din inställning till att en driven VD av de mäktigaste i världen, och du verkligen vill plöja igenom alla dessa futtiga detaljer stoppa dig från att totalt världsherravälde.

Somliga kamp lättja genom att ta bort de frestelser som omger dem. En hängmatta i trädgården kan vara trevligt, men det kan vara stötestenen mellan dig och gräsklippare. En TV i den eller vardagsrummet kan ge underhållning, men flera tv utspridda i hela huset ofta främja lättja. Skapa ett belöningssystem för dig själv, ungefär som föräldrar kan göra för ett barn att främja ansvarstagande. Komplett vissa sysslor och belöna dig med en gourmetmiddag. Om du är en hobby, fira efter att ha avslutat ett projekt.

Lathet kan vara ett lärt beteende, så granska ditt hem-och arbetsmiljö. Har du en massa driftstopp på jobbet och väntar på andra för att slutföra sina uppdrag? Använder den tiden för att fånga upp pappersarbete eller skissera framtida planer. Är dina medarbetare benägenhet att lättja när handledaren lämnar eller arbetsbördan minskar? Även den mest motiverade arbetare kan hamna i lättja fällan på jobbet om han eller hon inte skapa en konstruktiv avledning.

Lathet kan också vara ett återkommande problem hemma också. Makar och barn kan alla ha olika energi nivåer, men kroniska lathet kan vara smittsamma om den inte åtgärdas omgående. Att bekämpa hushåll lättja, föregå med gott exempel. Bli den första att samla in och tvätta rätter efter en måltid. Låt inte hushållens soppåsar att uppbära i burken. Andra i hemmet kan så småningom följa ditt exempel och utför sina egna sysslor. Det är svårt att träna lättja när omgiven av motiverade människor.

Slutligen, starta en övning regim kan hjälpa dig att bekämpa lättja. Motion och näringsriktig kost kan öka kroppens ämnesomsättning och uthållighet, vilket i sin tur minskar frestelsen att leva ett stillasittande liv. Vissa kroniska lathet kan utlösas av depression eller andra emotionella energi avlopp, så det hjälper till att hitta en stimulerande verksamhet som kan dra dig ur denna svacka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.