Vilka är de sju dygderna?

Även om begreppet sju dygderna förknippas med kristendomen, föregår de faktiskt det med flera århundraden. De flesta kredit filosofen Platon med notering några av dem. Det bör noteras att tanken på att definiera dygdiga sätt att vara är inte begränsad till kristendomen-i Bushido, koden följt av japanska samurajer en samling av sju dygder beskrivs också, men dessa skiljer sig från traditionella kristna listor. Teologer och teoretiker kan definiera dygder olika och de har genomgått vissa förändringar.

Några av de tidiga fördelarna beskrivs är gjort i skrivandet av Paulus, som talar om den största av dessa dygder är kärlek. Andra dygder St Paul listor kallas teologiska och tro och hopp. De återstående fyra dygder brukar stå kallas kardinaldygderna och filosofer som Augustinus och Thomas Aquinas utvecklat slutgiltiga listor. Det kardinaldygderna är:
 • Prudence
 • Justice
 • Restraint
 • mod eller Fortitude: styrka att bära svåra saker eller att vara modig i ansiktet hinder.

Som nämnts de teologiska dygderna är:
 • Tro Hopp
 • Love or Välgörenhet: kärlek och välgörenhet anses ofta tillsammans och i allmänhet betyder agerar på ett osjälviskt sätt med kärlek för andra.

utvecklades en lista på sju dygder som motvikt till de sju dödssynderna, som är lusta, frosseri, girighet, lättja, vrede, avund och stolthet. Respektive motvikt kvaliteter som kristna bör ha är kyskhet, tålamod, kärlek, flit, tålamod, vänlighet och ödmjukhet. När människor riktade sig mot att uppnå och uppvisar dessa egenskaper, kan de undvika förhoppningsvis de sju dödssynderna. Ibland kristna lägga en åtta dygd antingen lista över dygder-rättvisa. Men vissa hävdar att de andra dygderna skulle omfatta rättvisa särskilt välgörenhet och måttfullhet.

Bushido är översatt som "The Way of the Warrior" och det var en ridderlig uppförandekod följt av japanska samurajer bygger på teorier i buddhism och konfucianism. I Bushido, måste den enskilde driva sju dygderna också. Dessa är rättrådighet, mod, välvilja, respekt, ärlighet, lojalitet och ära.

Andra grupper har eller har haft liknande koder inklusive europeiska riddare under medeltiden. Även listor över olika dygder, vissa allmänhet fördes till mod, rättvisa, adel, nåd, tro, hopp och styrka. Naturligtvis några dygder som anges för riddare hade mer att göra med praktiska kompetensutveckling. Till exempel är en bra ryttare kan betraktas som en ridderlig dygd.

i filosofi och religion finns andra liknande idéer. I konfucianismen För erhålls genom fem rätt relationer definieras som far /son, bror /bror, make /maka, yngre människor till äldste och subjekt /linjal. I buddhismen definieras Ädla Åttafaldiga Path de sätt på vilka en människa kan frigöra sig från lidande. Dessa har rätt bakgrund, rätt avsikt, rätt tal, rätt handling, rätt försörjning, rätt ansträngning, rätt medvetenhet och rätt koncentration. Huvudsakligen tanken på dygderna är förvisso inte unik för kristendomen och många filosofier och religioner långt föregick ha begärt anhängare att agera eller "vara" på vissa sätt för att uppnå någon form av frälsning eller beställa.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.