Vad är en välgörenhetsauktion?

Charity auktioner är evenemang där varor eller tjänster säljs till högstbjudande för att samla in pengar till någon typ av välgörenhet orsak. En välgörenhetsauktion kan hållas för att samla in pengar till forskning om olika sjukdomar, hjälpa programfonden community som drivs av ideella organisationer, eller att skapa resurser för nödhjälp i det lokala samhället. Under alla omständigheter har de barmhärtiga auktionen ett specifikt mål i åtanke att det sannolikt gynnar samhället på något sätt. När det gäller strukturen, en välgörenhetsauktion kan ta sig många former. En tyst auktion ihopkopplad med en middag används ofta av ideella organisationer som för kapitalanskaffningen händelse. Biljetter till middagen säljs för att täcka kostnaderna för att hålla middag själv. Efter middagen är deltagare möjlighet att bläddra igenom ett område där auktionen objekt på skärmen.

Med en tyst välgörenhetsauktion, är urklipp eller anteckningsbok placeras på varje skärm. Gästerna kan registrera sina namn och hur mycket de vill bjuda på just det objektet. Andra kan passera genom displayen, notera det nuvarande höga bud, och väljer att antingen spela in ett högre bud eller gå vidare till en annan display. I slutet av kvällen, är den höga anbudsgivare för varje objekt på displayen aviserade, och betalning åtgärder vidtas. Det är också möjligt att strukturera en välgörenhetsauktion som en offentlig auktion, komplett med en auktionsförrättare. Med detta synsätt är den levande auktion öppna för allmänheten. Vem som helst kan bjuda på någon punkt som auktionsförrättaren meddelar det. Evenemanget kan ske på ett auktionshus eller en anläggning som ägs av välgörenhet.

För att bedriva en välgörenhetsauktion, är det viktigt att säkra objekt som kan vara av intresse. Ofta ex skänkts av lokala företag kan dra i en betydande publik och öka chansen att göra en hel del pengar från evenemanget. I gengäld är de företag som godkänts för donation, både på levande auktion och genom alla tryckta annonser om kommande välgörenhetsauktion.

Att välja rätt datum och tid för välgörenhetsauktion beror mycket på kulturen i lokalsamhället. I allmänhet är det ingen bra idé att hålla auktionen vid en tidpunkt då den kommer att konkurrera med andra stora Community Events, eftersom detta troligen kommer att minska antalet personer som deltar i auktionen. Arbeta med lokala ledare att identifiera de bästa datum och tid för auktionen kommer inte bara hindra schema för konflikter skulle gå, men kommer också att öka chanserna att de lokala ledarna kommer att använda sitt sociala nätverk för att främja auktionen. Som ett resultat kan valdeltagandet för händelsen vara mycket högre och ökar möjligheterna att generera en hel del av intäkterna från auktionen verksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.