Vad är en tuggummiautomat?

En tuggummiautomat är en typ av automat som doserar gumballs, små bollar av gummi som omfattas av färgglada karameller beläggningar. Gumball maskiner är bland de mest överallt i automater, och de finns över hela världen, ibland som fristående automater och ibland i sällskap med en rad automat val. För varuautomatoperatörer kan Gumball maskiner användas för att förvandla en prydlig vinst, eftersom enhetskostnader för gumballs är oftast mycket låg, och konsumenterna kan lockas att betala många gånger det priset.

Många är bekanta med formen på den klassiska tuggummiautomat, som innehåller ett öppet jordglob monterad på en tjock metall bas fäst vid en stolpe. Traditionella Gumball maskiner hade jordglober av glas, medan de flesta moderna maskiner använder plast istället, eftersom det tål hård användning. Några tuggummiautomat tillverkare vara kreativ med sina maskiner, designa små hinderbanor för gumballs att navigera på väg ut till konsumentens hand. Att driva en tuggummiautomat, en konsument skär ett mynt och förvandlar en knopp , låter som ett tuggummi eller ett tuggummi sortiment för att hoppa av. Antalet gumballs doseras kontrolleras av det företag som äger maskinen, som också regelbundet påfyllning det med gumballs och samlar in de pengar som lagras i databasen. Eftersom behållaren är helt slumpmässigt, konsumenterna vet aldrig vad färg Gumball de får, och en del företag gör detta till ett spel, med seedning en tuggummiautomat med ett litet antal ovanligt färgade gumballs som kan lösas in mot priser.

släpptes första tuggummiautomat 1907, ungefär ett år efter gumballs har utvecklats, och det visade sig vara en populär träff. Många andra godis och tuggummi uttags-automater hade gjorts sedan slutet av 1800-talet, tillsammans med automater för vykort och små leksaker. Grundtanken med små automater Utlämning ett urval av relativt billiga objekt lever vidare på platser som flygplatser, olika butiker som säljer godis, och så vidare, och vissa kontor håller också en tuggummiautomat runt för nyheten.

Priset för en tuggummiautomat varierar. Vissa företag gör låg versioner kostnad nyhet för människor som tycker att det skulle vara roligt att ha ett runt huset eller kontoret. Högre slut versioner är byggda för att stå emot vandalism och stöld, och de tenderar att bli dyrare eftersom de är gjorda med mer fasta material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.