Vad är en shoppingrunda?

En shoppingrunda betecknar en lekfull och "Devil May Care" attityd i en enda shoppingtur där massor av pengar används. En spree kan definieras som en sorglös eller trevlig utflykt, i strävan efter inköp av varor. är ofta termen shoppingrunda används i en nedsättande mening, att uttala sig om än utgifterna antingen enskilda eller företag. Till exempel Registrera dig den 15 december 2003 använder rubriken "Bored Tonåringar Blow 80m i E-shoppingrunda. " Artikeln fortsätter med att förklara hur tre tyska tonåringar lyckades spendera ungefär 130 miljoner euro (cirka 166 million US-dollar (USD)) i något mindre än två timmar, med hjälp av stulna kreditkort. Flygplan och konstverk var bland sina inköp. I den bemärkelsen är shoppingrunda uppenbarligen lett till arresteringar och även om det kan ha varit sorglös, det absolut inte kan definieras som trevlig. Som väl var denna shoppingrunda olagligt. En mer traditionell shoppingrunda kan äga rum när någon behöver köpa många saker samtidigt, som till shopping för semester. Så till exempel kan man tillbringa ett par hundra dollar i taget köper presenter. Personer med omfattande sätt kan säkert spendera mycket mer, och en shoppingrunda kan bli en som kostar tusentals dollar. på program som i detalj liv kändisar, är ibland information ges om en kändis shoppingrunda som leder till tiotusentals dollar spenderas på några minuter. För de flesta människor, till exempel en shoppingrunda är väl utanför normala inkomster gränser. Faktum är utgifterna stora mängder pengar som man egentligen inte känner är mindre en shoppingrunda och mer handla om en tvångsmässig shoppare.

Om pengar och tid finns en shoppingrunda för att köpa varor som är inte är absolut nödvändigt kan vara roligt. Det har tyvärr inte tagit tillvara genom Internet och telemarketing scammers. Webbplatser kan erbjuda en shopping kort spree gåva värd flera hundra dollar i utbyte mot en liten betalning, eller personlig information. Den shoppingrunda kortet visar sig vara värdelös eller skickas aldrig. Istället person förlorar sina pengar eller har sin identitet, bankkonto eller kreditkortsnummer stulet nummer. Dessa typer av bedrägerier, särskilt Wal-Mart shoppingrunda bluff av 2006 resulterade i att människor förlorar tusentals kronor tas från sina bankkonton. Under 2006 Federal Trade Commission kunde frysa konton i många av gärningsmännen, och konton som innehas av scammers uppgick i tiotals miljoner.

Eftersom folk njuta av enstaka shoppingrunda, dessa bedrägerier var praktiserade lätt på ett stort antal människor. Scammers aktiveras på konsumenternas vilja att handla sorglös, och många är fortfarande försöker ta igen sina förluster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.