Vad är en förtrupp?

Begreppet avantgarde är normalt förknippas med en militär operation. Ibland kallas ett förskott enhet vars främsta funktion av förtrupp är att fungera som en prototyp för en större grupp av marscherande soldater. Den förtrupp skall bedriva spaning verksamheter som syftar till att säkra ett visst område innan ankomsten av huvuddelen av trupperna. Detta tillvägagångssätt är ofta effektivt att minimera förlusten av liv under krig och andra typer av kamper.

Även vanligen förknippas med militären, översätter idén om en förtrupp i andra situationer också. Till exempel är idén att skicka en person eller en grupp i förväg för att säkra en offentlig plats ofta anställda med kändisar eller andra offentliga personer. I denna ansökan har förtrupp funktionen för att se platsen är någorlunda säker på det berömda person som är satt att komma fram inom kort. En annan tillämpning av begreppet en förtrupp rör näringslivet. Innan du kontaktar företaget för en eventuell fusion eller uppköp, är det inte ovanligt att den eventuella köparen att skicka ut ett team som kallas ibland framför män. I huvudsak syftar denna grupp för att utvärdera mottaglighet för de riktade bolag till ett erbjudande om fusion eller buyouts, inklusive säkerhet för data som kan vara till hjälp i arbetet. Den information som samlats in under denna förtrupp uppdrag kan bidra till att eventuella köpare att undvika kostsamma misstag som kan betyda att döda affären innan det ens har inletts.

Även sociala situationer kan sägas att anställa idén om en förtrupp. Människor använder ibland vänner i uppgift att samla in uppgifter om en eventuell romantiskt intresse. Om du gör det gör det möjligt att avgöra om personen är av intresse skulle vara öppet för romantiska förskott, och därmed undvika vad som kan bli en pinsam social situation, om personen inte är intresserad.

I alla versioner av förtrupp, är tanken att bana väg för någon att följa, gör området så säkert som möjligt, och skydda den enskilde eller grupp att följa från alla typer av oförutsedda faror. Genom att använda ett förskott grupp för att rekognosera och bedöma situationen, är många misstag undvikas och resurser används för att bättre utnyttja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.