Vad är en Senior rabatt?

En högre rabatt är ett lägre pris erbjuds människor som uppnått en viss mogen ålder, som kallas pensionärer. Års ålder rätt till högre rabatter beroende på vem som gör erbjudandet. Rabatter för seniorer kan börja i vilken ålder som helst efter 50, men vissa organisationer erbjuda specialpriser till personer över 60 eller 65.

Lägre priser alltid locka fler kunder och högre rabatter har funnits i många år. Klarsynt försäljare och business-ägare vet att rabatterna för seniorer kan gynna både säljare och kund, eftersom lägre priser ökar köpkraften för pensionärer som grupp. Även små rabatter kan hjälpa sträcka begränsad inkomst för de äldre konsumenterna. Dessutom kan företag som appellerar direkt till äldre människor kan generera goodwill och lojalitet bland kunderna.

Många företag särskilt inrikta sin marknadsföring för att locka äldre att utnyttja speciella rabatterbjudanden. Särskilt företag som säljer produkter som används mest av äldre människor kommer att erbjuda en högre rabatt som en artighet. Glasögon, är hörapparater, läkemedel och sjukhusutrustning vanligen diskonterade för äldre. Kunderna kan spara en bunt bara för att bevisa att de förbi en viss mogen ålder.

Många äldre människor är beroende av senior rabatter för att förlänga en fast budget. Rätten till lägre priser kan ibland kräva några kompromisser, dock. Till exempel, "Early Bird Special" på många restauranger kräver seniorer att visa upp en timme eller mer innan den vanliga middagen publiken att få en djup högre rabatt. Dessutom kommer en del affärer ger högre priser endast på vissa veckodagar när yngre människor arbetar och oförmögna att handla.

Internet har gett ett bekvämt sätt för seniorer att få rabatter. Savvy surfarens kan plocka upp fynd på kläder, resor, bilar, hushållsapparater och mycket mer. Några nätbutiker kommer även avstå från transport-och hanteringskostnader för äldre kunder. Års ålder rätt till en online senior rabatt kan variera, men de flesta butiker brukar ställa ålder runt 50 eller 55.

Smarta människor över 50 vet att de alltid ska begära en högre rabatt. Många butiker och restauranger kommer gärna slå bort en del av räkningen, även om de inte gör reklam för ett fyndpris för seniorer. Det är en del av beprövade marknadsföringsstrategi kallas generera goodwill hos kunderna. Ett företag kompromisser mycket lite att erbjuda en högre rabatt, men den goodwill som genereras bland den äldre befolkningen är obetalbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.