Vad är en Kuchisake-Onna?

Kuchisake-Onna är en hämndlysten japansk anda, eller yokai , med munnen uppsprättad från öra till öra. Hennes namn betyder "slit-mun kvinna", och ryktet säger att hon strövar på gatorna på natten klädd kirurgisk mask och ber henne offer, "Är jag vacker?" År 1979 var det många rapporter om Kuchisake-observationer Onna hela Japan, och spöket sades rikta skolbarn.

Historien om Kuchisake-Onna tros ha sitt ursprung i en legend med anor från Heian perioden (794-1185). Enligt legenden hade en samuraj en mycket fåfäng hustru eller älskarinna som han misstänks för otrohet. Hennes man skadade henne i en svartsjuk ilska och frågade, "Vem kommer att finna dig vacker nu?" I modern japansk urban legend, har Kuchisake-Onna utvecklats till ett monster som stjälkar stadens gator letar efter offer. Hon framstår som en vacker ung kvinna som bär ett kirurgiskt mask, vilket inte är ovanligt i Japan, eftersom människor med förkylningar ofta använda dem för att skydda andra. Hon frågar sitt offer, Am "jag vacker?" och vanligtvis besvaras jakande. Hon sliter då av hennes mask, avslöjar hennes slit mun, och upprepar sin fråga.

Om offret svarar ingen eller flyr, Kuchisake-Onna dödar honom eller henne. Kuchisake-Onna är vanligtvis utrustad med en skarp, blad vapen, i vissa fall, en stor lie. I fråga om ett kvinnligt offer, får spöket göra henne till en annan Kuchisake-Onna.

Olika versioner av Kuchisake-Onna berättelse erbjuder olika sätt att spara sig om kontaktades av monster. I vissa berättelser, kommer hon lämna offret ensam om han eller hon fortfarande säger att Kuchisake-Onna är vacker efter masken tas bort. I andra versioner, kommer dock detta bara fördröja döden, och det rätta svaret är: "Du ser normal. " Andra berättelser tyder kasta något lockande, som en bit frukt eller godis, bort från sig själv för att distrahera Kuchisake-Onna.

Kuchisake-Onna förekommer i mycket moderna japanska medier, inklusive referenser i film och anime serien. En film med titeln Kuchisake-Onna , som släpptes 1996, uppdaterad legenden genom att monstret resultatet av en slarvat plastikkirurgi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.