Vad är en Flushable Diaper?

För många nyblivna föräldrar, har valet av blöjan traditionellt en slantsingling mellan tvättbar tyg och disponibel plast. Tygblöjor sägs vara bättre för miljön eftersom de kan tvättas och återanvändas, medan engångs plast blöjor tros vara mer bekvämt att använda och billigare. I verkligheten, både tyg-och engångsblöjor plast har sina nackdelar när det gäller miljön. En ny form av plast-fri blöja kallas Flushable blöja eller grön blöja har nyligen blivit ett mer miljövänligt alternativ till antingen tyg eller blöjor plast. En Flushable blöja är disponibel som en traditionell plast blöja, men innehåller inte den typ av plast som inte bryts ned biologiskt i 500 år. Istället är rinsable liner en Flushable blöja tillverkad av nylon material belagt i polyuretanplast. Traditionella blöjor använder vanligtvis polyvinylklorid eller PVC i sina påsar. Dessa nylon liners har snäpper byggs in dem så att de enkelt kan avlägsnas under changings. Det fasta avfallet kan dumpas i en toalett, medan den våta foder kan sköljas och användas igen. är det yttre lagret av ett Flushable blöja tillverkas av en förnybar form av material som kallas viskos, främst skördas från träd. Detta lager är naturligtvis vattentät och kommer att brytas ned i en deponi inom några månader. Den viskos kan vara färgat ett antal färger, inklusive en distinkt grön. Det yttre lagret av ett Flushable blöja ser mer ut som en trasa blöja än en engångs plast omslag. Det absorberande skikt av ett Flushable blöja är också miljömässigt ansvarsfullt. En extremt absorberande kemikalie som kallas natrium polyakrylat eller SAP är kombinerad med en trä produkt som kallas fluffmassa för att ge maximal uppsugningsförmåga för båda typerna av mänskligt avfall. Den absorberande SAP kristaller suga upp urin medan fluffmassa absorberar och innehåller annat avfall. Både SAP och fluffmassa är helt biologiskt nedbrytbara.

Trots att lanseras som ett Flushable blöja, en "grön blöja" kan också kastas bort med regelbunden skräp efter det fasta avfallet har spolas bort. En blöt men inte smutsiga Flushable blöja kan också läggas till en kompost högen och så småningom omvandlas till en källa till gödningsmedel. Den innerfoder och yttertyg både kan spolas ned en vanlig toalett, tillsammans med allt material de innehåller. Det absorberande skikt bör inte stanna kvar i toaletten för en längre tid, dock, eftersom SAP kristaller kommer att fortsätta att absorbera vatten och blir unflushable.

Söka efter en stadig tillgång på Flushable eller gröna blöjor kan vara ett problem i vissa områden, men de kan beställas genom vissa miljökrav webbplatser eller direkt från tillverkaren. Flushable blöjor kräver ingen extra städning, och de kommer inte att förbli intakt i deponier för hundratals år. Det kan vara lite av en inlärningskurva som föräldrar lära sig att ta bort foder och tvätta dem utan problem, men den totala användningen av miljövänliga blöjor bör definitivt bidra till att minska mängden naturresurser som behövs för att producera, rena och avyttra traditionella blöjor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.