Vad är en Cipher Machine?

Ett chiffer maskin är en apparat som används för kodning och avkodning enstaka ord och meddelanden. Utvecklingen av chiffer maskinen har starkt påverkats av till synes oundvikliga fall av kod sprickbildning. Historiskt används av militärer och regeringar världen över, har chiffret maskiner utvecklats från enkla trä hjul konstruktion till högteknologiska datorer utrustade med router krypteringsprogram. Det tidigaste dokumenterade fallet av användningen av chiffer detaljer Julius Caesar, som används chiffer som ett sätt att kommunicera med sina generaler på slagfältet. Hans chiffer används en förskjutning av bokstäver som varit konstant under hela meddelandet, känd som en monoalphabetic chiffer. Caesars chifferalgoritmen senare skulle tjäna som inspiration för ett chiffer maskin som skulle vara den första att mekaniskt kryptera meddelanden.

Leon Battista Alberti, känd som pappan i västra kryptografi, utvecklat den första mekaniska kryptering maskin. Inspirerad av Caesars krypteringsprocesser tekniker, Alberti maskin var den första att använda en polyalphabetic chiffer. Utvecklad i 1467, den Alberti Cipher utnyttjas mer än ett alfabet och bytte mellan bokstäver under kryptering av meddelandet med hjälp av en metall chiffer skiva. Den Vigenère Cipher uppstod år 1533 som beskrivs i ett verk av Giovanni Battista Bellaso kallade La Cifra . Krypteringsmetoden använt en serie Caesar chiffer som var baserade på en enda tangent ord, i huvudsak en polyalphabetic substitutionsmetoden. På grund av en misattribution kredit under 19th century, var krediterades krypteringsprocesser metod att Blaise de Vigenère och har varit känd som Vigenère Cipher sedan dess.

utvecklades Jefferson Cipher Wheel, uppfunnen av Thomas Jefferson, 1795 anställda och en bunt 26 trä hjul som är monterade på en axel. Varje hjul var skilda, med alfabetet godtyckligt arrangerade över dess omkrets. Jefferson Cipher Wheel visat ett starkt instrument för små, korta meddelanden och användes av amerikanska militären fram till 1942. En av de mest kända chiffer maskiner, Enigma maskinen uppfanns av en tysk ingenjör vid namn Arthur Scherbius 1918. Efter Stint för misslyckade marknadsföring på Scherbius "del köptes Enigma av den tyska regeringen 1926. The Enigma kod bröts framgångsrikt av amerikanska, brittiska och polska cryptographers, men var koden fraktur inte allmänt känt förrän 1974. Den amerikanska arméns M-209 Cipher maskin har utvecklats av ett svenskt affärsman och kryptograf heter Boris Hagelin. Chiffret Maskinen anställda en rad rotorer, eller skivor, gick med en pin-lug system som tillåtit flera kryptering av varje tecken i ett meddelande. Används i stor omfattning under hela andra världskriget bröts sin kod av tyskarna 1943. M-209 är användningen blev begränsad till strategisk slagfältet kommunikation endast och var i bruk under Koreakriget.

Modern chiffret maskiner anställa effektiviteten av datorer för att säkerställa begriplig kryptologi och säkerhet. Chiffer maskiner erbjuder nu lagt bekvämligheter som historiskt har varit just bortom räckhåll. Den kodning och avkodning av meddelanden som inte längre kräver närvaro av humant personal. Dessutom finns meddelanden som nu garanteras integritet och avsändare autentisering är standard, erbjuder en nivå av sekretess tidigare inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.