Vad är en Adventsljusstake?

med en Adventsljusstake är ett sätt att fira den kristna säsongen av Advent: de fyra veckorna före juldagen. En Adventsljusstake kan förekomma i olika former, beroende på kyrkan eller familjen visa det, men de flesta är runda och täckta med någon form av vintergröna grenar. Fyra höga ljus sitta på kanten och i mitten finns ett stort vitt ljus-Kristus ljuset. Kransen kan också vara dekorerad med röda rosetter eller band, eller med andra blommor och bär.

Advent är en av de äldsta kristna traditionerna och Adventsljusstake daterar sig åtminstone till medeltiden. Det tar sin historia från den germanska och skandinaver som används kransar med tända ljus för att symbolisera hoppet om våren under vinterns mörka, korta dagar. Den Adventsljusstake är full av betydelse för de kristna. Cirkeln form representerar evighet. Den evergreens pryder Adventsljusstake representera Kristus evigt liv, medan de fyra ljus-tre lila, en rosa-att representera ljus evangeliet ger till världen. Kristus ljus är ljuset av Kristus själv. Ett ljus tänds varje vecka, med rosa eller ros ljus tändas på den tredje söndagen i advent-nämligen kommit halvvägs. Kristus ljus tänds på julafton. får Adventsljusstake användas i familjer, kyrkor eller båda. Skriften är lämplig för Advent säsongen läses och en bön är sagt innan ljusen tända. Många familjer har omhuldat Adventsljusstake traditioner, så långt Utsmyckning dem och placera dem i hemmet.

Efter den protestantiska reformationen, många protestantiska kyrkor, i ett försök att göra den katolska traditioner, som inte längre används en Adventsljusstake. Emellertid har denna härliga anpassade blir mer och mer populärt i kyrkor med något närmande till den katolska kyrkan: de Episcopalians, metodister och lutheraner.

Den Adventsljusstake hjälper främja en känsla av glädje, bön och förväntan, som den kristna kyrkan pauser för att invänta födelsen av hennes frälsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.