Vad är Peanut Gallery?

Även om många människor förknippar termen jordnöt galleri med början barnens tv-program Howdy Doody , kan dess ursprung faktiskt kan spåras tillbaka till den tid då vaudeville. Många teatrar ut beskyddare olika priser för olika sittplatser sektioner. De dyraste platserna var belägna vanligtvis nära scenen på marknivå, medan den billigaste platserna kunde hittas hög i de bakre raderna på balkongen. Eftersom dessa platser var så billiga och avlägset, lockade de ofta en mycket rowdier publik som njöt tillrop eller smädar de utövande konstnärerna. En av de billigaste som finns tillgängliga för publiken på balkongen var rostade jordnötter som serveras i skal. Den jordnötsskal blev snabbt en favorit vapen för högt munnar, som rutinmässigt överöste lägre säten och artister med dem. Smarta artister lärde sig snart att "spela på publiken" eller "spela till billiga platser" för att undvika att bli slaktade av jordnötsskal och catcalls.

På grund av association mellan jordnötsskal och avståndet från scenen blev känd området för teater som jordnöt galleri . Jordnöten galleriet följde i teatraliska tradition Groundlings, stackars publiken som slipat runt framför scenen under Shakespeares verk. För många människor som söker prisvärda underhållning, en biljett i jordnötter galleriet var det bästa de kunde göra.

Så småningom popularitet vaudeville bleka med tillkomsten av tv och rörliga bilder. Eftersom de flesta platser, även på balkongen, erbjuds publiken en anständig bild av filmen skärmen, stannade många teatrar ta ut olika priser för olika sittplatser sektioner. Istället var reserverade balkonger i segregerade biografer för afroamerikanska beskyddare, en praxis som blev en av tyngdpunkterna i medborgarrättsrörelsen. När barnens TV-pionjär "Buffalo Bob" Smith presenterade sitt Howdy Doody program för amerikanska tittare, bestod hans studio publik på 40 barn ut från tusentals sökande. I verkligheten var många av de utvalda publiken barnen i tv-chefer och sponsorer show. Buffalo Bob kallade denna fångenskap publik av entusiastiska ungdomar i Peanut Gallery, både vaudeville referens och en kommentar om storleken på publiken. är begreppet häcklande en utövande konstnär eller aktivt erbjuda rådgivning fortfarande kallad kommentera från jordnötter galleriet. " En utövande konstnär eller högtalare kan starta ett förebyggande anfall mot kritiker genom att begära in några synpunkter från jordnötter galleriet eller erkänna förekomsten av häcklare i billigare platser. Jordnöten galleriet är ofta en överkritisk grekisk kör, låter artister vet när de misslyckas på scen.

Idag finns det andra populära namn för de billigaste och minst önskvärda platser på en plats. Några olyckliga låntagarna på ett sportevenemang eller konserter kan befinna sig "att sitta med änglarna" i högsta raderna i avsnittet längst bort från scenen eller fältet. Andra kallar dessa platser näsblod avsnitt på grund av den höga höjden möjligen utlösa näsblod. Det finns också "nocks," sittplatser ligger så långt bort och över de åtgärder som kikare skulle vara ett krav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.