Vad är Köpcentra?

Affärshus byggnader som innehåller flera butiker. Begreppet gäller generellt till en rastgård komplex med många byggnader som gränsar fotgängare gångvägar. Länkade köpcentrumen, där alla enheter är tillgängliga under ett enda tak, kallas shoppinggallerior. I Storbritannien, kallas de detaljhandel parker eller precincts. Den första shoppingcentrum var den täckta utomhus basarerna i gamla Europa. Efter andra världskriget, förorts bor i USA ledde till framväxten av den moderna shoppingcenter. Som städer blev trångt och smutsigt, började människor att söka förbättrade levnadsvillkor som lett till utveckling av outdoor band gallerior. Helt inkapslad köpcentra först dök upp på 1950-talet. Den Northgate Mall byggd i Seattle, Washington, USA och norden Shopping Center byggs nära Detroit, Michigan, USA, var den första inomhus gallerior. Byggda mellan 1950 och 1954, de ursprungligen utomhus köpcentrumen som bifogats senare.

Regionala och super-regionala köpcentra är avsedda att betjäna större områden än traditionella köpcentrum. De är ofta en del av större överbyggnader som omfattar bostäder och kommersiella lokaler. De fungerar som det främsta shoppingområdet för den region där de ligger.

Outlet gallerior är köpcentrumen där varorna säljs till allmänheten direkt från tillverkaren butiker. De omfattar också butiker som säljer avbrytas och Kunden returnerar produkter till betydligt lägre priser. Första outlet öppnades i Reading, Pennsylvania, USA, 1974.

Mat domstolar är vanliga komponenter i shoppinggallerior. De inslag som säljer en mängd olika livsmedel och en sittgrupp. Detta område är i allmänhet ett öppet torg omges av olika leverantörer. Stora kedjor varuhus är också en stöttepelare i många köpcenter. I början var dessa ankare butiker ekonomiskt nödvändigt för köpcentrumen att förbli öppen. Idag finns de som ett sätt att locka trafik till de mindre butikerna finns inom gallerior. De är placerade så långt från varandra som möjligt för att maximera denna trafik. P

Köpcentrum vanligtvis ägs av ledningen shopping egendom företag. Dessa företag är specialiserade på förvaltning och främjande av köpcentrum. Många äger flera fastigheter och brukar service en eller flera regionala områden.

Det har varit en del kontroverser kring moderna köpcentra på grund av sin fördrivning av traditionella småföretag och huvudgatorna. Många moderna konsumenter föredrar fortfarande köpcenter med stor parkering, underhållning och privata säkerhetsbolag över trångt centrala områden. Den här inställningen har lett till undergång för många "mamma och pop" butiker i lokala kommersiella centra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.