Vad är Colonial Candles?

Amerikas koloniala period var ljus mer än bara en dekoration-de var en nödvändighet. Som huvudsakligen görs av nötkött fett talg smält i kokande vatten och därefter åter härdad runt ett ljus stav och utstående veken koloniala ljus var den enda ljuskällan när solen gick ner. Detta var särskilt kritisk i vinter, med nedsatt dagsljus, och så hösten blev den traditionella tiden för lagring ljusen senast genom att kalla mörka sträcka av året. Making koloniala ljus var en mödosam och tidskrävande tidskrävande uppgift, dock, särskilt när Maker måste förbli böjd över en järn kittel med kokande vatten i timmar medan doppa ljus spön i smeten. Tillkomsten av järn eller tenn formar var en klar förbättring, vilket gör att smälta vax att hårdna på egen hand och eliminera ett steg i processen. Problemet med talg ljus luktade de gav ut tillsammans med röken som färgade väggar med tiden.

Bivax ljus, som utvecklats i Europa, förutsatt ljus utan den obehagliga biverkningar av talg, men de kom med en bieffekt av deras egna-pris, som höll dem ur bostäder för alla utom de mest välbärgade i kolonierna, och begränsade användningen till stor del religiösa ceremonier. Den gråaktiga-gröna bär av bayberry anläggningen luktade sött, var rökfri, och relativt billiga. Problemet i deras fall var det svårt att omvandla bär i vax. Det var inte förrän svansen slutet av 1700-talet som en praktisk nytt ljus materialet utvecklades från ett oväntat håll, det kristalliserat olja från spermier valar. Called spermaceti, det var luktfritt, brände ljusare än talg ljus och var mindre benägna att smälta i sommarvärmen. Snart blev att ljuset val. Så jämnt var dessa koloniala ljus brinna att de som ibland används för att tala om tid, den minskning av ljus jämfört med markeringarna på ljuset stången.

Är dagens ljus gjort från bivax eller paraffin, även soja ljus blir mer trendiga. Till skillnad från kolonialtiden ljus, kommer de också i ett stort urval av dofter. Antikvitetsaffärer att marknadsföra "koloniala ljus" i allmänhet hänvisar till accouterments av Candlelight-ljusstakar, ljus mögel och några av de fixturer som används för att visa ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.