Vad är Blybaserade Paint?

Blybaserade färg är färg som innehåller bly i sin formulering. Bly har historiskt använts som pigment att göra gul och vit färg, och det tillför ett antal fastigheter för att måla som gjorde önskvärd tillsats innan folk insåg att fara med bly färg. På 1970-talet började användningen av bly baserad färg att förbjudas i många program, kanske främst i bostäder, även leda färgprodukter fortsätter att användas i militära projekt och vägbyggen i vissa regioner i världen.

Tillsats av bly att måla påskyndar torkningen. Det ger också en mer hållbar, långsiktig slutprodukt. Blybaserade färg motstår fukt, vilket minskar risken för sprickor och molding. Alla dessa egenskaper som Blybaserade måla ett attraktivt alternativ för många byggare och husägare, som andra typer av färg kan vara benägen att knäcka, peeling, och andra problem. I USA ensam, uppskattningsvis 75% av bostäder byggda före 1978 innehåller bly färg. Eftersom bly är ett giftigt ämne, finns vissa risker med bly färg. Gemensamma myten om Blybaserade färg är att det vämjes barn och djur som äter färg chips som har flagor från väggen. Samtidigt som detta händer, bly färgprodukter vanligen vämjes människor på andra sätt. Inandning av bly partiklar från ruttnande eller störas färg, till exempel, är en vanlig orsak till blyförgiftning, och eftersom det är mindre tydliga än att äta chips färg, kan problemet bara upptäckas efter tecken på blyförgiftning visas.

En del människor bort Blybaserade färg och ersätta den med en säkrare färg produkt. Man måste vara försiktig när du gör detta dock som att ta bort färg är en rörig oss, och det rör upp en massa färg flingor och damm som kan vara potentiellt farligt. Vissa företag är specialiserade på att ta bort farliga byggmaterial som asbest och bly baserad färg, och användning av ett sådant bolag rekommenderas starkt. Annars Blybaserade färg måste avlägsnas försiktigt, och människor måste bära lämpliga ansikts skydd och försiktig för att filtrera och rena rummet vid färgborttagning processen.

Man kan också måla över Blybaserade färg, även om detta kan orsaka en rad problem. Till exempel, som det översta lagret av färg skalar bort exponerar den ledande baserad färg, som kan vara betydligt förfallen, i så fall kommer att orsaka hälsoproblem. Måla över Blybaserade färg kan också vara ett problem för framtida boende eller köpare av ett hem. Vid inköp av äldre bostäder, begära prov på färg och kakel för testning är en bra idé, eftersom upptäckten av bly, asbest och andra farliga material som kunde användas för att få ner priset eller att begära en rättelse av situationen som en term försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.